Виїздна зустріч з роботодавцем – Лебединська РМС

15 жовтня 2022, 9:00

        Навчання майбутніх фахівців рибницької галузі неможливе без тісної співпраці виробництвом та бізнесом. Майбутні спеціалісти галузі аквакультури отримують можливість набути практичні навики, а аспіранти спеціальності 207 "Водні біоресурси та аквакультура"– реалізувати наукові інтереси.
        Товариство з обмеженою відповідальністю «Лебединська рибоводно-меліоративна станція» тісно співпрацює з співробітниками кафедри аквакультури Національного університету біоресурсів і природокористування України.
        Метою зустрічі завідувача кафедри аквакультури Віталія Беха, гаранта ОНП "Водні біоресурси та аквакультура", було узгодження питань щодо подальшої ефективної співпраці факультету з ТОВ.
       Господарство розташоване у Сумській області у зоні Полісся, що створює сприятливі умови для риборозведення. Ставовий фонд господарства становить близько 170 га. На сьогоднішній день господарство є племінним репродуктором за породами коропів нивківського лускатого та українського малолускатого.
      Керівник господарства, Віталій Шапошник (фото), розуміє важливість проблеми навчання молодого покоління працювати сільському господарстві, та актуальність створення нових робочих місць для спеціалістів галузі.   

       

Фото. Директор Лебединської РМС Шапошник В.Г.

         Під час зустрічі Бехов В.В. та Шапошником В.Г. обговорено низку питань відносно покращення якості та можливих способів забезпечення галузі професійними кадрами, обговорено шляхи вдосконалення освітньо-наукової програми за третім освітнім рівнем «Доктор філософії», зокрема пролунала пропозиція про посилення викладання селекційно-племінної роботи при роботі з рослиноїдними рибами.
       В результаті зустрічі було узгоджено шляхи подальшої взаємодії щодо забезпечення та підготовки якісного кадрового потенціалу з урахуванням нагальних та перспективних потреб підприємства в найманих працівниках. Найближчим часом буде організована виробнича практика студентів спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» та можливість використання матеріально-технічної бази господарства для проведення наукових досвілджень аспірантів спеціальності.

Професор кафедри,

д.с.-г.н. Надія Вовк 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook