Навчальні тренінги інсталяторів фотоелектричних станцій - це сучасна освітня послуга для широкого кола фахівців у сфері відновлюваної енергетики

15 березня 2023 року

 Освітня діяльність ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Національного університету біоресурсів і природокористування України реалізується у співпраці з одним із найбільших дистриб’юторів технологій та обладнання для відновлюваної енергетики ТОВ «Атмосфера».
Нами спільно розроблена навчальна програма підготовки «Інсталятор фотоелектричних станцій», яка є складовою платформи неформальної освіти інституту. Навчальний контент платформи включає теоретичні та практичні складові для набуття компетенцій за участю менторів з бізнесу.
Важливою складовою співпраці з ТОВ «Атмосфера» є орієнтування програми навчання на приватні фотоелектричні станції, які працюють сьогодні в домогосподарствах.
В інституті створена відповідна лабораторна база для вивчення технічних засобів фотоелектричних систем - інверторів, пристроїв автоматики, програмованих контролерів, а також різного класу фотоелектричного обладнання тощо.
Цього разу на тренінгових курсах зібрались слухачі різних спеціальностей і досвіду роботи. Але їх поєднало бажання займатися у подальшому сонячною енергетикою, будувати або розширювати свій власний бізнес, використовувати відновлювану енергію у різних сферах своєї виробничої діяльності.
Як завжди, підвищеним попитом на тренінгу користуються прикладні завдання щодо складання схем електроживлення з фотоелектричними станціями на віртуальному виробничому об’єкті (приватний котедж) у VR тренажері на базі Oculus Quest 2.

 Тривалість навчання згідно програми - 2 тижні дистанційного навчання і 2 тижні очного навчання. Очна форма містить 60 аудиторних годин, в тому числі лекційних занять 16 годин і практичних – 44 години, які проходять в лабораторіях інституту. Дистанційні заняття проходять з використанням відеопрезентацій, спеціалізованої технічної документації, лабораторних практикумів, авторських тестових завдань. Загалом навчальний курс містить 12 тем.
Викладачами навчальних курсів є досвідчені фахівці ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження та інженери-практики Академії Atmosfera.
У минулу п’ятницю в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження відбувся вже черговий випуск інсталяторів фотоелектричних станцій. Випускники курсів (загалом 18 осіб) одержали свідоцтва державного зразка НУБіП України та сертифікат ТОВ «Атмосфера».

 Платформа неформальної освіти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження користується попитом на ринку спеціалізованих навчальних програм для підготовки здобувачів з різним рівнем фахової підготовки.
У програмі навчальних курсів «Інсталятор фотоелектричних станцій» використані методичні підходи, які колектив розробників реалізує у міжнародному проєкті ERASMUS+ «Vocational Education and Training For Green and Smart Energy in Buildings» (VET). Угода підписана між Європейським виконавчим агентством з освіти та культури (EECEA) під патронатом Європейської комісії.

 

 Вітаємо наших здобувачів!

Переконані, що отримані знання і навички роботи зі спеціалізованим обладнанням дасть змогу здобувачам знайти свою власну фахову траєкторію, пов’язану з відновлюваною енергетикою.


Андрій Петренко,
доцент кафедри електропостачання ім. В.М. Синькова
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook