Рік війни… життя в гуртожитках не зупиняється, плани на майбутнє, шляхи реалізації

24 лютого 2023 року
 За дорученням ректора університету Станіслава Ніколаєнка, з метою належної підготовки гуртожитків студентського містечка до поселення студентів на час змішаної форми навчання, що стартує 06 березня, відбулось зібрання за участі Сергія Стецюка директора студмістечка, Сергія Михнюка директора ННЦ ВР і СР, Василя Моісеєва начальника відділу комплексної безпеки та експлуатаційно-технічних засобів об'єктів охорони, спільно з головами студентських рад гуртожитків, завідувачами гуртожитків, також було запрошено представника відділу з надзвичайних ситуацій Василя Тарасенка.

  Основним меседжем зустрічі, яка відбулась у гуртожитку №8, стало налагодження якісної і результативної співпраці між студентськими радами та адміністрацією, підготовка гуртожитків до повернення студентів 1, 4, М1 курсів.
  З 24 лютого 2022 року в нашій країні діє воєнний стан, пов’язаний з повномасштабною війною, розв’язаною російською федерацією проти мирного населення України. Над головами всіх українців літають ракети, чуються вибухи. Війна в Україні стала для нас усіх великою трагедією та викликом. Ця подія відбилася на душі кожного, стала психотравматичним фактором для народу України. Трагічні події назавжди закарбуються жахливими епізодами в пам’яті, а полум’я від образи на псевдо «братів» буде горіти не одне покоління.
  Розпочав зібрання Сергій Стецюк, який нагадав усім присутнім про важливу роль студентства, адже саме на це покоління покладена місія відбудовувати нашу державу, розвивати та покращувати внутрішню ситуацію в країні. Прикро, що деякі досі це не зрозуміли. Після проведення ряду відвідувань, виявлено порушення Правил внутрішнього розпорядку мешканцями, що особливо зараз є неприпустимим. Також, Сергій Васильович проінформував про останні події в кампусі, студентська організація підіймала питання про вартість послуг прання, на даний момент ситуація вирішена. Звернув увагу і на дотримання пропускного режиму, ведення журналів відвідування. Очільник студентського містечка, акцентував увагу на дотримання правил під час сигналу «Повітряна тривога!», підтримання належного санітарного стану в укриттях, забезпечення усім необхідним (технічною та питною водою, первинними засобами пожежогасіння, медичними засобами тощо).

  Сергій Михнюк розпочав із підведення підсумків дня, який досі не може завершитись. Через активні воєнні дії, багато задумів не вдалось втілити в життя, але ННЦ ВР і СР продовжує роботу та сподівається реалізувати ці плани в найближчий час. Ми живемо в країні найсміливіших людей, тож давайте підтримувати один одного і тісно взаємодіяти заради якнайкращого результату.

  Василь Тарасенко, провідний фахівець відділу з надзвичайних ситуацій вкотре порадив мешканцям дотримуватись правил пожежної безпеки і не легковажити своїм здоров’ям і життям. Олександр Вертелецький, в.о. голови студентської організації університету запропонував провести спільні навчання для студентства, де фахівці відділу продемонструють усі можливі способи та засоби пожежогасіння.
  Василь Моісеєв, поділився настановами, нагадав про правила поведінки в гуртожитках, дотримання комендантської години тощо. Зазначив, що завідувачі гуртожитків і студентська рада завжди можуть звернутися до працівників відділу комплексної безпеки та експлуатаційно-технічних засобів об'єктів охорони і завжди отримати кваліфіковану відповідь і швидку реакцію.

  Дмитро Єлізаров, голова об’єднаних студентських рад підсумував про організацію роботи студентських рад та їхні плани на другу половину навчального року. Озвучив нагальні проблеми від студентства, що потребують термінових рішень до повернення студентства у стіни гуртожитків.
  «Незважаючи на останні новини, коли російське ІПСО розповсюджувало інформацію про можливий наступ, масовані ракетні обстріли і т.д. на 24 лютого, ми разом продовжуємо працювати та з кожним днем покращувати умови проживання в гуртожитках. Наше життя вже ніколи не стане колишнім та й ми вже ніколи не будемо, ті, що були, але не здаваймося! Ворог з кожним днем стає все слабший, а дух українців все сильніший, тому не потрібно втрачати віру в ЗСУ і надію на щасливе майбутнє.» – завершив Сергій Стецюк.


Марта Колич, Мирослава Терлецька,
фахівчині студентського містечка

 

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook