Викладачі кафедри обліку та оподаткування прийняли участь у роботі VI Всеукраїнської науково-практичної конференції «Нові інформаційні технології управління бізнесом»

16 березня 2023, 9:00

Інформаційні технології є частиною сучасного життя не тільки людини, а й бізнес-процесів. Сучасний бізнес неможливий без підтримки інформаційних технологій, що має значний вплив на діяльність малого та середнього бізнесу і має важливе значення для виживання та зростання економіки у країні. Інформація стала важливим ресурсом, безцінним продуктом та основним внеском у прогрес та розвиток. Використання інформаційних технологій в управлінні підприємством здійснюється з метою ефективної та оперативної комп’ютерної обробки інформаційних ресурсів, зберігання великих обсягів економічно важливої інформації та передачі її на будь-які відстані в мінімальні терміни. Тобто основним завданням є оптимізація діяльності підприємства на основі застосування інформаційних технологій.

15 березня 2023 року викладачі кафедри обліку та оподаткування взяли участь у VІ Всеукраїнській науково-практичній конференції «Нові інформаційні технології управління бізнесом», організованій Спілкою автоматизаторів бізнесу. Захід відбувся в онлайн форматі з можливість переглянути трансляцію конференції за посиланням, яке отримали зареєстровані учасники на свої електронні адреси.

З вітальним словом до учасників науково-практичної конференції звернувся Володимир Анатолійович Бугров, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Голова Всеукраїнської Спілки автоматизаторів бізнесу Мазур В.Б. зазначив, що вона об’єднує професіоналів, зацікавлених у розвитку сучасних інформаційних технологій, їх популяризації, кадровому забезпеченню та ефективному використанню в різних галузях економіки.

Конференція дає можливість представникам освітніх закладів ознайомитися з новими інформаційними технологіями, обмінятися практичним досвідом їх викладання та застосування в підготовці фахівців, розширити шляхи співпраці з членами Спілки для реалізації спільних освітніх та дослідницьких проектів.

На сьогодні близько 300 закладів освіти різних рівнів акредитації з усієї України проводять навчання студентів з використанням систем автоматизації бізнесу.

Програмні продукти та технології систем автоматизації бізнесу широко використовуються в навчальній, науковій, адміністративній діяльності, для автоматизації управління та обліку навчальних закладів всіх рівнів. Багато закладів освіти має великий досвід їх ефективного використання.

Голова «Співтовариства ІТ-директорів України» Бузмаков В.І. зупинився на проблемах підготовки ІТ-фахівців в умовах сучасності та очікуваннях корпоративного сектору від випускників та оголосив офіційний старт тринадцятого сезону Міжнародної студентської ІТ-олімпіади IT-Universe – «IT-Universe-2023». Реєстрація ЗВО відкрилася вже 1 березня, а реєстрація студентів розпочнеться 15 березня. Конкурсна програма включає традиційні 11 конкурсів. Міжнародна студентська ІТ-олімпіада "IT-Universe" є одним із кроків до розвитку дуальної освіти в Україні.

Важливим елементом інформаційної системи сучасного підприємства є ІТ-інфраструктура. Вона є єдиним комплексом програмних, технічних, комунікаційних, інформаційних та організаційно-технологічних засобів забезпечення функціонування підприємства, а також засобів управління ними.

Своїм баченням успішного старту кар’єри в IT під час проходження практики в компанії партнера САБ поділилась Щур Т.О., представник ТОВ «Конто ЮА Сервіс».

Представник ТОВ «Інтернет-Бухгалтерія» Богуславський В.С. зупинився на організації віддаленого доступу до хмаркових програм автоматизації для забезпечення освітнього процесу

ІТ-фахівець в умовах сучасності – що корпоративний сектор очікує від випускників? Своїм баченням цього питання поділився Бузмаков В.І., голова «Співтовариства ІТ-директорів України».

Особливостями підготовки фахівців за допомогою Комплекту методичних матеріалів для освітнього процесу та огляду прикладних рішень була присвячена доповідь Ільченко В.В., бізнес-аналітика «Всеукраїнської Спілки Автоматизаторів Бізнесу».

Методист «Всеукраїнської Спілки Автоматизаторів Бізнесу» Шеремет О.А. зробила змістовний огляд курсів ЦСН по інноваційних продуктах лінійки BAS та можливостей вбудовування у навчальний процес сертифікованих курсів з інноваційних продуктів лінійки «BAS». Система програм BAS – лінійка продуктів для автоматизації бізнесу, яка вже зарекомендувала себе в успішних впровадженнях на підприємствах різного виду діяльності. BAS системи для бізнесу – це оптимальний набір продуктів для корпоративного та масового ринків, а також галузеві рішення. Кожна програма BAS розроблена з використанням новітніх технологій та передових підходів до юзабіліті, в яких реалізовані функціональні можливості, що повністю відповідають потребам бізнесу.

Загальний огляд і нову функціональність довгоочікуваної редакції 2.5 інноваційного рішення для побудови комплексної системи управління – «BAS ERP» представив Старцев О.С., методист «Всеукраїнської Спілки Автоматизаторів Бізнесу». Крім цього, він поділився досвідом підготовки користувачів у корпоративних впровадженнях.

Концепція ERP стала дуже популярною у виробничому секторі, оскільки планування ресурсів дозволило скоротити час випуску продукції, знизити рівень товарно-виробничих запасів, а також поліпшити зворотний звязок зі споживачем при одночасному скороченні адміністративного апарату. ERP-системи забезпечують ефективне виконання функцій обліку і контролю, причому не тільки для однорідних і локально розташованих виробництв, але й для багатопрофільних підприємств і корпорацій, що мають філії і підрозділи в різних містах і країнах.

В загальному випадку ERP-система – це велика система, яка автоматизує та інтегрує більшість робіт більшості підрозділів підприємства. Так найбільш загально можна охарактеризувати систему класу ERP. Однак, в тому чи іншому вигляді в подібного роду системах присутні функції планування потреб виробництва у ресурсах або навіть конструкторської і технологічної підготовки виробництва. Також наявне планування фінансових ресурсів – складання бюджетів грошових коштів, доходів і витрат та контроль за їх виконанням.


Методист ІС ІТС Хорошун К.О. поділилась досвідом використання інформаційної системи ІТС при підготовці майбутніх бухгалтерів, консультантів та ІТ-спеціалістів.

Представник ТОВ «Комплексні бюджетні системи» Трегуб І.А. зробив огляд продукту KBS/UA-Бюджет «Облік бюджетної установи», «Бухгалтерія комунального підприємства» та представив модель співпраці з освітянами.

Дуже цікавою та змістовною була доповідь Завербного А.В., представника ТОВ «Міжнародна правова група», присвячена актуальним задачам виховання культури використання ліцензійного софту в сучасному світі.

По закінченню конференції учасники мали можливість отримати відповіді на запитання.

Участь у конференції є частиною виконання працівниками освіти Постанови КМУ №800 від 21.08.2019 року «Деякі питання підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників» (кожен слухач отримав іменний сертифікат учасника з вказанням обсягу конференції у 8 академічних годин).

Конференція дала можливість представникам освітніх закладів різних рівнів акредитації з усієї України ознайомитися з новими інформаційними технологіями, обмінятися практичним досвідом їх викладання та застосування в підготовці фахівців, розширити шляхи співпраці з бізнесом для реалізації спільних освітніх та дослідницьких проектів.

Науковий та практичний досвід викладачів кафедри обліку та оподаткування збагачує практику навчання й виховання, сприяє розвитку науково-педагогічної думки, методів, форм навчання й виховання.

 

Світлана Дерев’янко, доцентка кафедри обліку та оподаткування

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook