Навчання в умовах воєнного стану

16 березня 2023 року

Функціонування системи освіти в умовах воєнного стану характеризується інтенсивним пошуком нових підходів до навчання, інноваційних форм організації освітнього процесу, ефективних педагогічних та інформаційних технологій. У Національному університеті біоресурсів і природокористування України шляхом проведення опитування та анкетування та з урахуванням безпекової ситуації у м. Києві освітній процес організовано у змішаному форматі з тим, аби дати можливість якомога більшій кількості студентів оволодіти знаннями в очному форматі, мати доступ до матеріальної бази кафедр, здобувати практичні навички в очному форматі.

З 06.03 на очне навчання вийшли здобувачі освіти 1 та 4 курсів, а також 1,2 курсу скороченого терміну навчання спеціальності 015.37 Професійна освіта. Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології. Навчальні корпуси та аудиторії наповнились веселим гоміном студентів, які вже засумували за «живим» спілкуванням та рідним закладом.

Задля з’ясування усіх організаційних моментів, визначення проблем та окреслення траєкторії подальшої співпраці у змішаному форматі завідувачем та НПП кафедри педагогіки 15 березня було організовано очну зустріч зі здобувачами освіти, які нині відвідують заняття. На зустріч було запрошено також представників деканату гуманітарно-педагогічного факультету.

Живий діалог зі студентами провели заступник декана Назаров Богдан, завідувач кафедри педагогіки, докт. пед. наук, доцент Руслан Сопівник, наставники груп докт. філософії Надія Діра, канд. пед. наук Лідія Чередник.

Під час зустріч обговорювалися питання графіку освітнього процесу на найближчу перспективу, вимоги щодо участі в очних та дистанційних заняттях, дотримання правили внутрішнього розпорядку та правил безпеки в умовах воєнного стану, соціально-побутових умов проживання в гуртожитку, процедури вибору дисциплін, продовження навчання на акредитованих магістерських програмах кафедри педагогіки «Педагогіка вищої школи» та «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті», навчання за програмами подвійних дипломів та про участь усіх бажаючих у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Сучасна гуманітарна наука в інтерпретації молодих дослідників (педагогічні читання імені К.Д.Ушинського)», яка відбудеться 27.04.2023 року.

Зустріч пройшла тепло, невимушено, студенти не приховували радість від зустрічі один з одним та зі своїми викладачами.

 

К.п.н., доцентка кафедри педагогіки
Лідія Миколаївна Чередник

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook