Відкрита лекція з дисципліни «Біологія І (ботаніка)»

16 березня 2023 року
Навчальна лабораторія

    8 березня 2023 року доцент кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції, кандидат біологічних наук Чурілов Андрій Михайлович провів відкриту лекцію з дисципліни «Біологія І (ботаніка)» для студентів 1 курсу ОС «Бакалавр» спеціальність 101 «Екологія». Розглянуто тему: «Вегетативні органи рослин: корінь».

    На лекції розглянуто питання походження органів у вищих рослин, основні поняття органографії, у тому числі, класифікація органів вегетативного тіла на прикладі квіткових рослин. Окрім того, основну увагу приділено морфології кореня та кореневих систем, особливостям анатомії кореня, метаморфозам та їхньому виникненню у процесі еволюції під впливом різноманітних чинників середовища, екологічним аспектам формування підземної ярусності у фітоценозах.

 

   Лекція супроводжувалася різноманітним ілюстративним матеріалом, яким доповнювалися основні теоретичні положення. Упродовж заняття студенти зацікавлено сприймали матеріал, плідно взаємодіючи з лектором.
    По завершенню лекції викладачами та студентами проведено анонімне анкетування щодо оцінювання якості проведення лекційного заняття. Викладачі, що були присутні на лекції відзначили високий науково-методичний рівень викладення матеріалу.

 

 

Андрій ЧУРІЛОВ,

доцент кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції.

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook