Залучаємо майбутніх абітурієнтів на Поділлі

16 березня 2023, 12:36

     Для розвитку та процвітання факультету потрібно:

  • наполегливо, цілеспрямовано постійно працювати;
  • використовувати різні методи, підходи та засоби;
  • визначати основні пріоритети та параметри оцінки їх ефективності.

   Основним пріоритетом для кафедри є постійне проведення профорієнтаційної роботи серед школярів, випускників технікумів та коледжів з метою їх залучення до навчання на факультеті, участі в олімпіадах та підготовчих курсах НУБіП України, днях «відкритих дверей» та інших аналогічних заходах.

     Як показує практика, найдієвішим методом профорієнтації є особисті зустрічі НПП з учнями. Співробітники використовують всі нагоди для цього. Так, у перші дні весни завідувач кафедри бджільництва професор Повозніков Микола Гаврилович зустрівся з вчителями та учнями Теофіпольського ліцею №2 Хмельницької області, в якому навчаються 350 учнів та навчають понад 40 вчителів на чолі з прогресивною директоркою Блащук Світланою Георгієвною. Саме завдяки сприяння та підтримки директорки відбулася зустріч із учнями 11 класу.

 

    Теофіпольщина відома розвиненим сільським господарством, зокрема тваринництвом та переробкою продукції. Поряд з ліцеєм розміщені цукровий завод, завод із виробництва біогазу, свиноферми та молочно-товарні ферми, спиртзавод. Учні ліцею та, зокрема, випускники можуть бути потенційними абітурієнтами, оскільки у більшості батьки працюють на цих підприємствах.

   Під час зустрічі професор Повозніков М.Г. ознайомив випускників з можливостями та перевагами навчання у НУБіП України, зокрема на факультеті тваринництва та водних біоресурсів, роздав буклети про факультет та кафедру. Всі учні були залучені до діалогу та активно ставили питання, щоб отримати якомога більше корисної інформації.

 

Маємо надію, що проведена зустріч спонукає мотивовану молодь до навчання у славетному НУБіП!

Доцент кафедри бджільництва
Микола Войналович

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook