Війна Росії проти України: погляди аналітичних центрів Субсахарської Африки - презентація-дискусія

16 березня 2023 року

16 березня Школа політичної аналітики НаУКМА в онлайн форматі презентувала синтез своїх матеріалів, в яких проаналізовані публікації аналітичних центрів Субсахарської Африки, присвячених Україні.

Під час заходу відбулося обговорення результатів дослідження, проблем і перспектив відносин України з країнами Субсахарської Африки з запрошеними гостями. Було наголошено на тому, що такі країни як: Південноафриканська республіка, Малі, Уганда, Судан, Зімбабве, Еритрея, Ефіопія, тощо - це країни, з якими важко працювати, бо вони політично більш проросійськи зорієнтовані.
Є країни, які зайняли нейтральну позицію - Танзанія, Нігерія, Синегал (західні регіони Африки), адже така політика їх задовольняє. Є ряд африканських країн, що є проукраїнськими. Наприклад, такі країни як: Кенія, Габон, Гамбія, Гана, Єгипет та ін.
Більш того було наголошено, що там, де немає російських військових баз, в тих країнах спостерігається мінлива ситуація.
Адже, для більшості країн даного регіону все зумовлено низьким рівнем економіки. А це є передумовою того, що вирішує в таких країнах не громадянське суспільство, а саме еліта, владна верхівка. Також, впродовж всієї конференції було наголошено на необхідності встановлення нових дипломатичних відносин України з країнами Африки для зміни позиції стосовно російсько-української війни та подальшої співпраці на різних рівнях.

Підбиваючи підсумки, хочеться подякувати Школі політичної аналітики НаУКМА за організацію онлайн зустрічі та за можливість зрозуміти стан відносин України з країнами Африки у цей непростий для нашої держави час. А також доповідачам за змістовний та доступний виклад матеріалу.

 

 

 

Артур Бруслік,
магістр групи МВ-22001м

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook