Хилевич Сергій з Житомирщини: обираю НУБіП України, бо тільки тут є підготовка фахівців служби ветеринарної медицині для Збройних Сил та інших силових структур України

17 березня 2023, 11:40

Учень Листвинського ліцею Словечанської ради Житомирської області Хилевич Сергій планує здобути освітній ступінь магістр за спеціальністю 211 «Ветеринарна медицина»

    - Представтесь, будь ласка. Розкажіть про себе.
    - Мене звати Сергій, я з Житомирської області, нині є учнем 11 класу Листвинського ліцею.
   - Що особисто для Вас означає професія «лікар ветеринарної медицини»? Чому Ви обрали саме її? Що вплинуло на Ваш вибір?
    - На мою думку, лікар ветеринарної медицини – це людина, яка лікує тварин і водночас з любов’ю відноситься до них, проводить профілактичні обстеження аби вони були здоровими. У моєму розумінні – ця професія на сьогоднішній день є цікавою та актуальною, впродовж своєї професійної діяльності лікар ветеринарної медицини постійно вдосконалює свої навички, здобуває нові знання і, відповідно, набуває досвіду.
     Мій вибір зупинився на професії лікаря ветеринарної медицини з дитинства : ще малим я любив піклуватися про них. Намагаюся і зараз робити це, а за необхідності й надавати допомогу хворій тварині, але хочу робити це професійно, здобувши вищу освіту.
      - Як Ви дізнались про наш факультет?
      - Основну інформацію про факультет я дізнався з інтернет-джерел, також багато мені розповів мій дядько.
      - Чому саме НУБІП України і цей факультет зокрема?
     - У першу чергу, тому, що даний університет входить у десятку найкращих університетів України, що свідчить про високий рівень знань, який тут можна отримати. Також особисто для себе я відмітив, що тільки в НУБіП України матиму можливість здобути не лише омріяний фах лікаря ветеринарної медицини, а й отримати військову підготовку. Мене дуже зацікавило, що в університеті є Кафедра військової підготовки, де ведеться підготовка офіцерів кадру – фахівців служби ветеринарної медицини. Усвідомлюючи як це надзвичайно важливо сьогодні, планую подавати документи саме на таку спеціальність.
      - Що Вам найбільше сподобалося під час екскурсії на нашому факультеті?
     - Під час екскурсії мені сподобалось все! Найбільше – екскурсія по стаціонару факультету ветеринарної медицина та музей анатомії. Я дуже вдячний заступнику декану Сергію Степановичу Деркачу, адже проведена ним екскурсія ще більше вмотивувала мене до вступу в цей університет.

    

     Я дізнався про факультет ветеринарної медицини чимало нового, тому тепер ще більш впевнений у своєму виборі як щодо факультету та університету, так і щодо своїх планів стати лікарем ветеринарної медицини та отримати військову підготовку.
     - Які у Вас мрії?
    - Мрій у мене багато, але найбільша мрія на даний час – вступ до НУБіП України на факультет ветеринарної медицини. Також – як і у всіх українців мрію про скорішу Перемогу ЗСУ України над окупантом та щоб в Україні якнайшвидше настав мир.
   Після закінчення університету хочу працювати лікарем ветеринарної медицини та робити все, залежне від мене, щоб тварини були здоровими.
    - Бажаємо успіхів Сергію в усіх його задумах і реалізації всіх планів! Запрошуємо ще раз на День відкритих дверей 6 квітня та вже чекаємо на факультеті ветеринарної медицини як старанного студента!

Розмову провела доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії

Ірина ДЕРКАЧ
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook