Інтернаціоналізація наукових досліджень як один із напрямів підвищення рівня професійної компетентності викладачів для підготовки публічних управлінців

17 березня 2023 року
З наближенням епохи глобальної цифровизації дослідження механізмів забезпечення кібербезпеки та протидії дезінформації набувають все більшої популярності серед вчених та практиків. Участь науково-педагогічних працівників у міжнародних науково-практичних заходах є важливим інструментом посилення професійної компетентності, розкриває ширший потенціал для висвітлення окремих тем під час викладання навчальних дисциплін на освітніх програмах з урахуванням зарубіжного досвіду.
 
16 березня 2023 року професори кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України, доктори наук з державного управління Сергій Приліпко та Оксана Євсюкова взяли участь у потужному науковому заході – Міжнародній конференції «Виклики кібербезпеки – російська агресія проти України та дезінформація»  («Cybersecurity threats – Russian aggression against Ukraine and disinformation») та виступили за пленарному засідання відповідно до програми.
 

 

Воєнне вторгнення рф на територію нашої держави, проведення бойових дій, постійна інформаційна загроза для світу та кібератака інформаційних порталів органів публічної влади, різних установ та організацій обумовлюють актуальність представленої тематики та досліджень вчених на конференції. До участі у заході долучилися  науковці, військові фахівці, магістри та аспіранти провідних закладів освіти з країн Європейського Союзу та України.
У міжнародній конференції взяли участь представники зарубіжних закладів вищої освіти з Польщі, Італії, Іспанії та Словаччини:
– Університету військових досліджень, Варшавського університету, Вроцлавського університету, Католицького університету Іоанна Павла ІІ в м. Люблін, Університету природничих та гуманітарних наук, Вармінсько-Мазурського університету в м. Ольштин (Республіка Польща);
– Католицького університету Св.Серця, Університету м. Ундіне, Мессінського Університету (Італійська Республіка);
– Державного університету Гранади (Королівство Іспанія);
– Технологічного університету в м. Кошице (Словацька Республіка).

 

Відповідно до програми конференції відбулося шість панельних дискусій. Змістовність доповідей та дискусійних обговорень охоплювали весь спектр різнобічної проблематики, яка стосується кібербезпеки: правових та медіа-наративів дезінформації, пасток сприйняття інформаційно-психологічних впливів, пов’язаних з війною в Україні, трансформації журналістських стандартів під тиском когнітивної війни, міжнародних аспектів дезінформації в перший рік воєнних дій, нових викликів у системі публічного управління, пов’язаних з протидією з фейковими новинами, стандартів побудови та руйнування соціальної стійкості до дезінформаці тощо.


 У своїх виступах Сергій Приліпко та Оксана Євсюкова зосередили увагу учасників міжнародної конференції на питаннях обмеження інформаційної відкритості органів публічної влади та особливостях боротьби з розповсюдженням інформаційних фейків в умовах воєнного стану в Україні. Результати представлених наукових досліджень використовуються ними під час проведення лекційних та практичних занять з навчальних дисциплін «Комунікації в публічному управлінні» та «Електронне урядування» для здобувачів вищої освіти, які навчаються на освітніх програмах «Публічне управління та адміністрування».
 

 За результатами конференції заплановано видати спільну монографію, у якій науковці запропонують практичні рекомендації щодо забезпечення кібербезпеки, стабільності роботи інформаційних ресурсів органів публічної влади, формування й реалізації механізмів боротьби з дезінформацією на міжнародному рівні.
 
Марія Кулаєць,
професор кафедри публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook