Студенти випускних курсів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК готові до очного навчання

4 березня 2023 року

 

Жити – означає працювати, навчатися

Постійне навчання і є життя людини.
Освіта – скарб, праця – ключ до нього.
Тому із впевненістю розпочинаємо
очний формат навчання із вірою в перемогу.

Згідно з наказом ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслава Ніколаєнка, освітній процес для студентів денної форми навчання 1, 4 курсу та магістрів з 6 березня 2023 року розпочнеться в офлайн форматі. Викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК напередодні початку очного навчання зустрілися в онлайн форматі зі своїми кураторськими групами і провели бесіди за наступними питаннями:

-   доведення до відома студентів розкладу занять на другий семестр;

- доведення до відома студентів алгоритму дій у разі виникнення перебоїв в електропостачанні та інших надзвичайних ситуацій у м. Києві та в Україні на основі розпорядження проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука №02 від 02.02.2023 року «Про забезпечення освітнього процесу в другому семестрі»;

-  проведення профорієнтаційної роботи студентами в школах по місцю проживання із залученням школярів випускних класів до участі в олімпіаді та навчання на підготовчих курсах;

-  різне.

Доцент кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Юлія Крижова  такі питання обговорила з кураторськими групами, студентами спеціальності «Харчові технології» 4 курсу 1 групи та магістрами 2 року навчання освітньої програми «Нутріціологія». 

В результаті бесіди з кожним студентом Юлія Крижова виясняла, де в даний час знаходяться студенти, хто проживає з батьками, хто перебуває на практиці в Німеччині на мясопереробних заводах, як проходили заняття дистанційно, наскільки успішно, активно чи пасивно, хто повертається в гуртожиток Всі студенти перебувають у безперервному звязку зі старостами Ангеліною Кулачок (ТМ 4-1) та Катериною Гончар (магістри, 2 р.н.). Слід відмітити, що студенти завжди раді таким зустрічам зі своїми кураторами, тому що це велика підтримка в такий важкий час в нашій країні, це спілкування з друзями, одногрупниками, викладачами. Вони розуміють, що у них є велика сімя ровесників та старших наставників.

Юлія Петрівна зазначила, що кожна кафедра провела ретельну підготовку лабораторій та навчальних аудиторій до прийому студентів у рідних стінах факультету. Були обговорені також питання з бакалаврами щодо підготовки бакалаврського проекту, як організаційні по термінах захисту, так і з стадій підготовки проектів.

З магістрами обговорювались питання по виконанню та завершенню магістерських робіт, термінах здачі робіт на перевірку та захисту.          

Такожбуло зазначено, що деканатом та навчальним відділом буде здійснюватись щоденний контроль за відвідуванням занять студентами, зауважила, що старости повинні поспілкуватися з кожним студентом групи, які не приступили до навчання в 2 семестрі 2022/2023 н.р., з’ясувати причини та за необхідності допомогти у вирішенні проблем.

Зі слів студентів: «За період очного навчання потрібно буде постаратись, аби освоїти навчальний матеріал в повному обсязі. Усі розуміють та оцінюють ситуацію навколо. Та ми повинні брати максимум від можливостей і використовувати навчання новому як інструмент для врівноваження свого стану, таким чином на якийсь період відволікаючись від негативу і опановуючи нові навички

На день такої онлайн зустрічі студентка 4 курсу святкувала свій день народження – це Таня Денека. Ми всі щиро її вітаємо! Бажаємо міцного здоров’я, легкого та успішного навчання, любові, удачі в житті, щастя та гарного майбутнього, миру та нашої Перемоги, продовження подальшого навчання для процвітання своєї країни!                         

Тож налаштовуємось на плідну працю та віримо в ЗСУ і світле майбутнє, яке вони дарують нам щодня.

 

Юлія Крижова, 

доцент кафедри технології
мꞌясних, рибних та морепродуктів

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook