Інтелектуальний початок періоду очного навчання: перемогу серед факультетів у грі «ЩО? ДЕ? КОЛИ?» здобула команда факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

1 березня 2023 року

6 березня розпочнеться очне навчання у цьому семестрі для частини студентів, тож Сенат студентської організації Національного університету біоресурсів і природокористування України вже готує цікаві активності для студентів. Першим з таких очних заходів стало проведення всіма відомої гри «Що? Де? Коли?» 28 лютого між командами усіх факультетів нашого університету. Головною умовою участі було зібрати команду від свого факультету у складі 4 осіб. Команду факультету складалася із найкращих студентів Володимира Типила, Максима Бойко, Романа Тараканова та Дмитра Іванченка.

      Невеличка історична довідка щодо цієї надзвичайно цікавої гри. «Що? Де? Коли?», яке ще часто називають «ЩДК» придумав у 1975 році телеведучий Володимир Ворошилов. Гра швидко стала популярною і невдовзі стала доступна її спортивна версія  для всіх охочих.

       Ігрова команда, що в оригінальному складі містить 6-8 гравців, у нас же була дещо скорочена - по 4 особи, повинна відповісти на питання, на обдумування та обговорення якого дають одну хвилину. Питання повинні бути такими, аби відповідь на них можна було дати,  використовуючи загальні знання та застосовуючи логіку. За кожну правильну відповідь команда отримує одне очко. Водночас, гравці у «Що? Де? Коли?» повинні мати широкий світогляд і цікавитися досягненнями сучасного суспільства, а також володіти навичками оригінального та критичного мислення.

      Питання гри мають декілька різновидів, зокрема:

     Бліц − набір із трьох простіших відносно стандартних питань, на роздуми кожного з яких дають лише по 20 секунд. Команда отримує очко за 3 правильні відповіді.

      Питання з чорним ящиком − гравці мають здогадатися, що лежить у чорному ящику перед ними.

      Супербліц− подібний до бліца, але участь бере лише один гравець від команди.

   Також є мультимедійні питання, які задають безпосередньо фото-, аудіо- чи відеошляхом та питання з предметом.

      Студенти використали максимально можливі різновиди питань, тож гра була справді цікава для кожного учасника команд. Врешті-решт, переможна відповідь була за командою факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, які і посіли перше місце. Срібло дісталось команді агробіологічного факультету, а третє місце розділили між собою команди факультетів: конструювання та дизайну, аграрного менеджменту та ветеринарної медицини.

      Сенат студентської організації НУБіП України запрошує студентів до активної участі у заходах, що проводяться як очно, так і у дистанційному режимі.

 Невпинна подяка воїнам Збройних Сил України за захист! 

Аліна Степова,
студентка 2 курсу факультету харчових
технологій та управління якістю продукції АПК
Тетяна Розбицька, PhD
заступниця декана з виховної роботи

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook