День відкритих дверей для абітурієнтів Шевченківського краю

16 березня 2023 року

Відбулася онлайн зустріч з учнями випускових класів за сприяння начальника відділу освіти, молоді та спорту Корсунь-Шевченківської міської ради - Вікторії Мазур, директорів ліцею – Ірини Діденко, гімназії - Інни Луц, загально-освітньої школи №1 – Людмили Морозюк.
Директор ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження Віктор Каплун у своїй змістовній промові, з презентаційним супроводом, наголосив про конкурентні переваги НУБІП України з 125 -літньою історією.

Доценти кафедри електропостачання ім. В. М. Синькова Світлана Макаревич і Семен Волошин презентували освітню програму «Інжиніринг енергетичних систем з відновлюваними джерелами», що реалізується у рамках спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Основний меседж доповіді - підготовка кадрового забезпечення здійснюється з урахуванням трансформації енергетичного сектору в умовах зеленого переходу, а ринок праці потребує спеціалістів у сфері енергетики з традиційними та поновлювальними джерелами.

Підготовка майбутніх інженерів-енергетиків забезпечується потужнім колективом кафедр інституту на базі сучасних лабораторій: інжинірингу електроенергетичних систем, відновлювальних джерел енергії, техніки високих напруг, «Smart Grid» з використанням новітніх технології віртуальної реальності.

Заступник відповідального секретаря приймальної комісії Оксана Гончарук окреслила правила прийому на навчання для здобувачів вищої освіти в 2023 році. Набір абітурієнтів за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» для зарахування на бюджет буде проводить з урахуванням національного мультипредметного тесту з мотиваційним листом. Контрактна форма навчання передбачає подання тільки мотиваційного листа, у зв’язку з тим, що спеціальність включена до переліку підготовки фахівців з особливою підтримкою. Конкурсний бал на місця державного замовлення складає не менше 130 балів, а галузевий коефіцієнт становить 1,02.

Директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Сергій Михнюк розповів про організацію та дозвілля студентів з урахуванням найкращих традицій університету.
Квінтесенцією зустрічі була неабияка зацікавленістю з боку не тільки майбутніх абітурієнтів, а й класних керівників.
Шановні випускники ліцеїв, гімназій і шкіл бажаємо Вам успіху при складанні іспитів! Чекаємо Вас в аудиторіях нашого ННІ у мирній Україні!


Світлана Макаревич, Семен Волошин,
доценти кафедри електропостачання
ім. проф. В.М. Синькова

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook