Першокурсники групи СПГ-2202 відвідали музей анатомії

18 березня 2023 року
Київ

Відвідування музею — один із варіантів цікавого та корисного способу відпочинку. Тому студенти із задоволенням відгукнулись на пропозицію наставника групи піти до музею анатомії, що розміщується в навчальному корпусі №12 НУБіП України. Тож 16 березня 2023 р. студенти 1 курсу 2 групи спеціальності "Садово-паркове господарство" разом із своїм наставником Покотиловою Камілою Георгіївною побували у цьому музеї.

Радо зустрів групу та провів дуже цікаву й пізнавальну екскурсію кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка Стегней Микола Михайлович. Він розповів про історію кафедри, історію створення музею, ознайомив студентів та їх наставника з експозиціями, які тут представлено.

У першому залі розглянули експонати скелетів і частин тіла тварин різних видів, таких як кіт лісовий, лось звичайний, олень благородний, антилопа кані, різних видів змій та багато-багато інших. До речі, тут представлені й окремі елементи людського тіла, зокрема мізки та скелет.

Микола Михайлович розповів історії появи деяких експонатів у музеї та про окремих тварин із цих колекції. Дуже вразила розповідь про коня, який раніше брав участь у змаганнях в Німеччині, про носорога Джоні та слона Боя (колишніх мешканців Київського зоопарку) та ін.
Другий зал справив не менше враження, оскільки тут постійно переслідує враження, що тебе оточують живі тварини.

Загалом, колекція дуже велика та цікава. Щиро дякуємо Стегнею Миколі Михайловичу за чудову екскурсію, адже отримали незабутнє враження й позитивні емоції!

Каміла Покотилова,
наставник студентів 1 курсу 2 групи
спеціальності Садово-паркове господарство
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook