Засідання студентського наукового гуртка «Ветеринарна вірусологія»

20 березня 2023 року

   Студентський науковий гурток «Ветеринарна вірусологія» продовжує свою роботу. 15 березня на платформі Zoom відбулась зустріч керівника гуртка Радзиховського Миколи Леонідовича зі студентами. Слід зазначити, що серед учасників конференції були як і минулорічні учасники гуртка, так і нові студенти, які виявили додаткову цікавість до вірусології.

   Розпочали зустріч з доповіді Ничипорук Софії на тему: «Як тютюн став рушієм вірусології». Далі слово на себе взяв, тематично продовжуючи розповідь Софії, Мельніченко Ілля про видатного вченого Мартіна Віллема Беєрінка. Хведчук Марія ж представила свою доповідь останньою, в якій розповіла про вакцину від раку шийки матки. В презентації був також згаданий німецький медик та вчений, лауреат Нобелівської премії - Гаральд цур Гаузен, що відкрив нову еру в галузі онкозахворювань, збудниками якими є віруси з родини Papillomaviridae.

   Слід зазначити зацікавленість студентів у темах та дружність під час онлайн-зустрічі. Всі три доповіді були підготовані студентами 3 курсу, які в свою чергу дали настанови новим учасникам молодших курсів та запевнили, що у чудовій атмосфері та з хорошим керівником наукова робота йде швидко.

   На засіданні визначились з напрямком роботи гуртка на квітень, встановили пріоритетні теми для виконання наукових доповідей, які будуть заслухані на майбутніх засіданнях гуртка, а кращі відповідно будуть винесені на студентські конференції. Гурток проводив доктор ветеринарних наук, професор кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології Радзиховський Микола Леонідович. Присутніх було 16 студентів другого та третього курсу факультету ветеринарної медицини ОС «Магістр» спеціальності 211 «Ветеринарна медицина».

Керівник гуртка Микола Радзиховський

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook