Магістри поглибили свої знання з реабілітації в санаторно-курортних закладах осіб із хронічними захворюваннями та інвалідністю

20 березня 2023 року
17 березня 2023 року викладач кафедри соціальної роботи та реабілітації Альона Борисівна Альтанова провела відкрите заняття для магістрів першого року навчання з дисципліни «Онови фізичної та медичної реабіліації». Тема заняття – «Санаторно-курортне лікування як відновний засіб при хронічних захворюваннях та реабілітації осіб з інвалідністю».
 
До спілкування зі студентами денної форми навчання, яке відбулось в очному форматі в центрі соціально-психологічної реабілітації, доєднались онлайн студенти заочної форми, яких зацікавила ця тема, а також викладачі кафедри.
Здобувачі освіти ознайомились з термінологічною та нормативно-правовою базою такого оздоровчо-лікувального та водночас рекреаційного напрямку, як курортологія; з протоколами санаторно-курортного-лікування; загальними протипоказаннями, що виключають направлення хворих на курорти; профілями санаторіїв, географічним розташуванням найкращих санаторно-курортних закладів на теренах України та особливостями організації оздоровлення в дитячих закладах.
 
 
 
 
Дізнались слухачі і про оздоровчо-профілактичний напрямок діяльності санаторно-курортних закладів. Так, наприклад, за 30 км від столиці у селі Рожни функціонує єдиний в Україні і найбільший у Східній Європі аюрведичний стаціонарний комплекс «Shambala Wellness Club».
Значна увага була приділена аспектам санаторно-курортного лікування осіб з інвалідністю.
 
 
 
 
Інтерес слухачів привернули такі методи курортної кліматотерапії, якфітотерапія, таласотерапія, геліотерапія, спелеотерапія, аеротерапія, аероіонотерапія, ароматерапія,  галотерапія, псаммотерапія, теренкур, ландшафтна терапія тощо.
 
 
 
Магістри ознайомились з тонкощами використання мінеральних вод та їх класифікацією; навчились диференціювати поняття «гідротерапія» і «бальнеотерапія»; розібрались з різновидами ванн і душів, які призначають в санаторно-лікувальних закладах; ознайомились з методиками тепло- та пелоїдотерапії.
 На заняття очно завітав Долбін Анатолій Валентинович – військовослужбовець Збройних Сил України, який наразі є студентом заочної форми навчання зі спеціальності «Соціально-психологічна реабілітація». Він звернувся до студентів денної форми з мотиваційними словами, що спонукали до отримання молоддю якнайширшого кола знань і вмінь. Особливе місце серед цих знань мають займати уявлення про медицину і здоров’я, адже це може знадобитись кожному.
Старший викладач кафедри соціальної роботи та реабілітації,
Альона АЛЬТАНОВА

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook