Профорієнтаційна зустріч в Прилуцькому технічному фаховому коледжі з майбутніми вступниками за освітньою програмою "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка"

17 березня 2023 року

   За багато років свого існування, Прилуцький технічний фаховий коледж став провідним центром підготовки кваліфікованих фахівців у галузі енергетики не лише в Чернігівській області, але й за її межами. Завдяки високому рівню навчання, випускники коледжу мають чудові можливості для реалізації своїх професійних навичок та здібностей. Коледж підтримує багато профорієнтаційних заходів, що допомагає студентам-випускникам краще реалізувати свої можливості та зорієнтуватися у своєму професійному розвитку в майбутньому. Цей факт підтверджується тим, що значна кількість випускників успішно продовжує своє навчання в провідних вишах України, Європи, включаючи ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Крім того, вони успішно розпочинають кар'єру в провідних енергетичних компаніях, проєктних організаціях та дослідних установах, а також займаються науковою роботою в галузі енергетики. Дана траєкторія професійного розвитку допомагає студентам готуватися до викликів, що можуть з'явитися в майбутньому, розвивати свої можливості та формувати подальші шляхи в професійному розвитку.
   16 березня 2023 року відбулася зустріч представника кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій доцента Вячеслава Васюка, та майбутніми випускниками відділення "Електричної та комп'ютерної інженерії" та викладачами Прилуцького технічного фахового коледжу. Основною метою зустрічі було інформування студентів про особливості майбутньої вступної кампанії 2023 року та презентація переваг та особливостей навчання в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.
    Директор Прилуцького технічного фахового коледжу Павло Черніков відкрив зустріч і підкреслив необхідність подальшого розвитку співпраці з метою допомоги випускникам коледжу у формуванні їх освітньої траєкторії. Особлива увага була зосереджена на необхідності підтримки випускників під час вступної кампанії та протягом навчання в ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження НУБіП України.


Майбутнім вступникам було представлено особливості підготовки студентів за освітньою програмою "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" спеціальності 141 - Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка. Було наведено детальну інформацію про ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України. В рамках доповіді було проведено тур по навчальних лабораторіях, продемонстровані навчальні бази практики та презентаційні відеоматеріали. Особлива увага була приділена особливостям вступної кампанії у 2023 році в умовах воєнного стану.
   Після презентації освітньої програми, майбутні вступники були проінформовані про переваги, які НУБіП України та ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження надають своїм студентам під час навчання. Серед них була наголошена можливість участі в програмі отримання подвійних дипломів, працевлаштування та навчанню одночасно у провідних енергетичних компаніях України за дуальною формою, можливості проходження стажування за кордоном, а також отриманні престижних робочих місць у провідних компаніях, з якими наш інститут має відповідні угоди.

   Потенційним вступникам було роз'яснено про можливість запису на підготовчі курси до зовнішнього незалежного оцінювання знань, які дозволяють отримати до 10 балів під час вступу до університету. Крім того, було повідомлено про проведення Всеукраїнських олімпіад НУБіП України, які можуть допомогти у професійній орієнтації випускників шкіл та коледжів. Виконання тестових завдань олімпіади може допомогти перевірити свій рівень знань перед складанням Національного мультипредметного тесту, який є основним критерієм відбору під час вступної кампанії у 2023 році.
   Крім того, студенти та викладачі коледжу отримали офіційне запрошення на День відкритих дверей, що відбудеться 1 квітня 2023 року в ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження НУБіП України. У програмі події передбачено огляд навчальних лабораторій інституту, презентацію освітніх програм та спеціальностей, знайомство з гуртожитком та студентським кампусом в Голосієво, а також можливість поспілкуватися з викладачами та потенційними роботодавцями.

   Під час обговорення зі студентами коледжу було вислухано різноманітні запитання стосовно умов вступу, особливостей навчання, можливостей навчання за кордоном, проживання в гуртожитку, наявності військової кафедри, а також спортивних секцій та інших додаткових можливостей, які пропонує університет. Відповіді на всі запитання були детально обговорені та надали вступникам можливість краще зрозуміти процес вступу до університету, а також особливості навчання та проживання на території університету.
   Хочеться висловити щиру подяку співробітникам коледжу, зокрема директорові коледжу Павлу Чернікову, заступнику директора з навчальної роботи Вікторії Дронь, завідувачу відділення "Електрична та комп'ютерна інженерія" Олександру Іващенку, завідувачці навчально-виробничої практики Ніні Науменко, викладачу Світлані Яцелі за участь у підготовці заходу, та викладачам, що були присутні: Григорію Єфімову, Ігорю Бондаренку, Тетяні Фокіній та Олегу Циганку.

   Найщиріші побажання Прилуцькому технічному фаховому коледжу продовжувати здійснювати важливу місію забезпечення якісної підготовки фахівців в галузі електроенергетики. Бажаємо, щоб коледж продовжував бути місцем, де молодь зможе здобувати якісну освіту та розвиватися у своїх обраннях. Нехай в коледжі завжди панує атмосфера творчості та інновацій. Випускникам коледжу успішного вступу до НУБіП України та подальших здобутків у галузі електроенергетики.

Васюк В.В.
доцент кафедри електротехніки,
електромеханіки та електротехнологій


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook