«Професія, що об’єднує горизонти, людей і землю»

21 березня 2023 року

День землевпорядника – професійне свято в Україні. Відзначається щороку в другу суботу березня, починаючи з 2000 року.

Свято встановлено 11 грудня 1999 р. Указом Президента України. Як зазначено в Указі, свято встановлено «на підтримку ініціативи Державного комітету України по земельних ресурсах і Спілки землевпорядників України та враховуючи значний внесок землевпорядників у проведення реформ в Україні, забезпечення раціонального використання та охорони земельних ресурсів».

 Землевпорядник – спеціаліст, який організовує ефективне використання земельних ділянок різного призначення. Землевпорядник відводить землі для громадських потреб, фермерських господарств, промислових підприємств, під будівництво приватних будинків тощо.

В залі бібліотеки ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» було проведено виховний захід до Дня землевпорядника «Професія, що об’єднує горизонти ,людей і землю» студентами груп ЗП -11, ЗП – 21, ЗП-31 ,АГ -11, АГ – 41.

 Метою заходу є формування гармонійно розвиненої , соціальної активної, національно свідомої особистості, професійно-грамотного, творчого фахівця, який поєднує в собі високу духовність і моральність, професійну компетентність, здатність самостійно та нестандартно мислити, приймати рішення, швидко орієнтуватися у складних обставинах суспільного й особистого життя.

Зі   вступним словом до присутніх та студентів звернувся викладач землевпорядних дисциплін Ілля – Олександр Застулка  , який щиро привітав всіх, хто обрав своєю професією працю на землі, хто турбується про її стан та родючість, про її сьогодення і майбутнє та здобуває  в фаховому коледжі відповідну освіту - землевпорядника.

 Директор коледжу ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» Юрій Садварі  відзначив кращих студентів землевпорядників  та нагородив грамотами за успіхи в навчанні, активну участь у громадському житті коледжу та з нагоди Дня землевпорядника , а саме: Бубряка Івана, Лущак Іванну, Черепаня Анастасію, Гливляс Жасміну, Ороса Олександра та Скорнікова Юрія, а також наголосив,  що сьогодні у цей важкий для нашої держави час фахівці галузі залишаються справжніми патріотами своєї землі. Реалії війни ставлять перед ними складні завдання,  що зумовлюють нові, інноваційні підходи до їх вирішення.

 Ольга Гудзовата, завідувачка агрономічного відділення, звернулася до викладачів та студентів з привітанням з нагоди професійного свята і наголосила на важливості обраної професії та необхідності вивчення спеціальних предметів , щоб отримані у коледжі знання вміти застосовувати у  майбутній практичній діяльності.

 На виховний захід був запрошений сертифікований інженер – землевпорядник Олександр Шершун , який поділився зі студентами всіма тонкощами професії землевпорядника, розповів про різні виробничі ситуації, які виникають під час практичного проведення землевпорядних робіт.

 З нагоди свята студенти землевпорядних груп агрономічного відділення підготували виступи з історії землевпорядкування, розповіли про важливість  для суспільства обраної професії, а  також виступили з кількома художніми номерами. Під час проведення виховного заходу у залі бібліотеки панувала дружня, щира та позитивна атмосфера.

 Цап Іван Іванович, викладач землевпорядних дисциплін, наголосив, що  саме від  професіоналізму залежить, наскільки по-господарськи використовується земля та в якому стані вона буде передана нащадкам. Побажав присутнім міцного здоров’я, миру, щоб поруч завжди були людська вдячність, шана й повага, а в серцях множилася любов до рідної землі і не згасало бажання зберегти її красу та щедрість для прийдешніх поколінь!

 Щиро вітаємо всіх, хто обрав своєю професією працю на рідній землі, хто турбується про її стан та родючість, про її сьогодення і майбутнє, з професійним святом – Днем землевпорядника!

Бажаємо здоров'я і щастя, миру та злагоди, шани і поваги від людей. Нехай любов до рідної землі надихає на професійні злети!

 Викладачі землевпорядних дисциплін

Ілля – Олександр Застулка

Олеся Орбан

Іван Цап

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook