Музей історії університету

23 березня 2023 року

   Сьогодні 10 СТ группа 1 курсу факультету “Ветеринарної медицини”, разом з куратором групи Шевчуком Віктором Миколайовичом, відвідали Музей історії університету,який знаходить за адресою м. Київ, вул. Героїв Оборони, навч. корп. № 3, каб. 217. Екскурсію нам провела директор музею - Поливач Марія Анатоліївна.

   Музей історії НУБіП України є навчальним, науково-дослідним і культурно-освітнім структурним підрозділом закладу вищої освіти (ЗВО). Робота над створенням кімнати історії ЗВО розпочалася за рішенням партійного комітету в грудні 1964 р. У червні 1966 р. історичний музей академії гостинно відчинив двері для відвідувачів. Він функціонував на базі заснованого 13 липня 1966 р. Народного музею революційної, бойової та трудової слави УСГА.

   Експозиція музею поетапно розкриває історію становлення та розвитку флагмана аграрної освіти України – Національного університету біоресурсів і природокористування України. Музей складається з 3 відділів: перший присвячено становленню сільського господарства на території України та історії становлення майбутнього передового аграрного університету; наступний – Другій світовій війні та АТО; третій – періоду відновлення Голосіївських інститутів, утворення УСГА, підписання перших міжнародних угод, культурно-масовому життю студентів, сучасній діяльності ННІ та факультетів НУБіП України, показаний у світлинах, історичних документах і речах.

   Студентам сподобалось пізнати щось нове про історію свого університету. Це було цікаво, пізнавально та познайомило нас ближче з нашим університетом.

студентка 10 ск групи
Довженко Альона

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook