Прилуцький технічний фаховий коледж – надійний партнер ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження у підготовці майбутніх енергетиків

23 березня 2023 року

 Прилуцький технічний фаховий коледж протягом багатьох років є провідним осередком підготовки кваліфікованих фахівців у галузі енергетики не тільки в Чернігівській області але й далеко за її межами. Завдячуючи високому рівню підготовки випускників, коледж надає гарні можливості для реалізації професійних навичок та компетентностей. Коледж підтримує багато різноманітних профорієнтаційних заходів, що дозволяє студентам-випускникам краще орієнтуватися у своєму майбутньому професійному розвитку.
Впродовж багатьох років значна кількість випускників продовжує своє навчання в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, що дає змогу успішно розпочинати кар'єру в провідних енергетичних компаніях, проєктних організаціях, дослідних установах тощо. Саме така траєкторія професійного розвитку допомагає студентам бути готовими до сучасних професійних викликів, використовувати наявні можливості для формування власної кар’єри.
З метою інформування про особливості нинішньої вступної кампанії 2023 року та представлення освітніх програм ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження коледж відвідали доцент кафедри електропостачання імені професора В.М. Синькова Андрій Петренко та доцент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Вячеслав Васюк. На зустріч були запрошені цьогорічні випускники відділення "Електричної та комп’ютерної інженерії" та їх викладачі.
Відкрив профорієнтаційну зустріч Павло Черніков, директор Прилуцького технічного фахового коледжу. Він з приємністю відзначив, що нинішню профорієнтаційну роботу приїхали проводити колишні випускники коледжу. Саме такі приклади найбільше мотивують майбутніх вступників. Особливу увагу директор приділив важливості розвитку співпраці з інститутом. Адже ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження забезпечує випускникам коледжу всебічну інформаційну підтримку на час вступної компанії.
За дорученням дирекції представники інституту вручили директору коледжу Павлу Чернікову ювілейне видання книги «ЕНЕРГЕТИКИ І АВТОМАТНИКИ НУБІП УКРАЇНИ: ВІД ВИТОКІВ ДО СЬОГОДЕННЯ», яке побачило світ до 90-річчя ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

 Досить розлогу інформацію про структуру, освітні програми спеціальності 141 – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та умови проживаня у гуртожитку надав Владислав Власюк. Його розповідь супроводжувалась віртуальним туром навчальними лабораторіями інституту, презентаційними відеоматеріали студентських подій. Особливу увагу він приділив новелам умовам вступну на скорочений термін навчання на основі ОС «Молодший фаховий бакалавр» та ОС «Молодший спеціаліст».

Андрій Петренко презентував нову освітню програму "Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлювальними джерелами" ОС «Бакалавр» спеціальності 141 – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». У формуванні саме цієї освітньої програми брали участь найбільші компанії у сфері відновлюваної енергетики. На ринку праці факі фахівці користуються підвищеним попитом.

 Перевагами НУБіП України та ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження є можливість брати участь в програмах подвійних дипломів, працювати і навчатись одночасно у провідних енергетичних компаніях України за дуальною формою, проходити стажування за кордоном, отримати престижні робочі місця у провідних компаніях, з якими наш інститут має відповідні угоди.
Потенційні вступники одержали детальну інформацію про переваги навчання на підготовчих курсах до складання національного мультипредметного тесту який буде основним критерієм відбору під час вступної кампанії 2023 року. Випускники курсів можуть отримати до 10 додаткових конкурсних балів під час вступу до університету.
Студенти та викладачі коледжу отримали офіційне запрошення на День відкритих дверей, який відбудеться 1 квітня 2023 року в ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження НУБіП України. Програма заходу якого включатиме екскурсії навчальними лабораторіями інституту, презентацію освітніх програм та спеціальностей, відвідування гуртожитку та університетського кампусу в Голосієво, а також спілкування з викладачами та потенційними роботодавцями.

Особливою подією на зустрічі стало проведення лабораторної роботи з побудови схем електроживлення з використанням фотоелектричних станцій на віртуальному виробничому об'єкті з використанням VR тренажеру на базі Oculus Quest 2. Ця робота викликала значний інтерес як серед студентів, так і серед викладачів коледжу.

 Після успішного зарахування потенційні вступники матимуть можливість далі опановувати освітній процес з використанням таких новітніх технологій та вдосконалювати свої фахові навички.

У приватному спілкування студенти коледжу задавали численні питання щодо особливостей навчання, можливостей навчання за кордоном, умов проживання в гуртожитку, наявності військової кафедри, а також спортивних секцій та інших додаткових можливостей. Відповідь проста: наш університет забезпечує найвищі стандарти надання освітніх послуг серед українських ЗВО.

 Особлива подяка співробітникам коледжу, зокрема директору коледжу Павлу Чернікову, заступнику директора з навчальної роботи Вікторії Дронь, завідувачу відділення "Електрична та комп'ютерна інженерія" Олександру Іващенку, завідувачці навчально-виробничої практики Ніні Науменко, викладачам Світлані Яцеліза, Григорію Єфімову, Ігорю Бондаренку, Тетяні Фокіній та Олегу Циганку за підготовку та участь у заході.

 Бажаємо успіхів колективу Прилуцького технічного фахового коледжу у подальшому розвитку, а випускникам - успішного вступу до НУБіП України та плідної кар'єри в енергетичній сфері.

Андрій Петренко,
доцент електропостачання ім. проф. В.М. Синькова
Владислав Васюк,
доцент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook