Студенти-першокурсники відвідали свою рідну школу та провели профорієнтаційний захід

24 березня 2023 року

   Мабуть, кожна людина хоч раз у своєму в житті замислювалась щодо того, чи правильним був вибір нею своєї професії. Взагалі, вибір професії – одне з найбільш відповідальних рішень, які приймає людина у своєму житті, тому що саме через професію людина народжується як особистість. Окрім того, робота повинна приносити моральне та матеріальне задоволення. Саме тому ми, студенти першого курсу англомовної групи спеціальності «Менеджмент» факультету аграрного менеджменту НУБіП Країни, Сидоренко Андрій і Алексеєва Марина, вирішили відвідати рідну школу № 43 «Грааль» для того, щоб поспілкуватися з молодшими друзями та допомогти їм з вибором професії.


   До речі, наша рідна школа - одна з найстаріших шкіл міста Києва, адже вперше тут почали навчати ще у далекому 1911 році, коли на південь від Солом’янки з’явилося невеличке робітниче поселення під назвою Олександрівська Слобода, а для мешканців тоді була побудована перша дворічна церковно-приходська школа У період з 1918 по 1922 роки у цьому будинку працювала початкова школа «Просвіта», а з 1923 по 1952 роки тут знаходилась неповна середня школа № 10 Південно-західної залізниці. У1952 році нашу школу перебудували та відремонтували, і вона стала школою № 43 міста Києва.


   Ми пишаємося нашою школою. У період Другої світової війни, під час оборони міста Києва, саме у цьому районі проходила 3 лінія оборони Києва, коли на місці сучасного проспекту Лобановського проходив величезний протитанковий рів. Минулого року початок військової агресії на столицю окупантів ознаменувався влученням російської ракети у житловий багатоповерховий будинок знову на проспекті Лобановського. Наша школа кожного разу відкривала двері для тих, кому потрібна була допомога в умовах воєнного часу, а вчителі завжди працювали на благо Батьківщини.

   Заступник директора школи Даценко Катерина Володимирівна, яка до того ж була нашим вчителем історії, запросила нас на урок до цьогорічних одинадцятикласників. Ми поділилися зі своїми молодшими друзями враженнями від першого року навчання на факультеті аграрного менеджменту Національного університету біоресурсів і природокористування України.

 


   Особливу увагу у своїй розповіді про навчання ми зосередили на можливості навчатися в групі з англійською мовою викладання дисциплін: навчання у таких групах є дійсно цікавим та корисним, адже дає можливість одночасно опановувати фах та підвищувати рівень володіння англійською мовою.
   Також ми розповіли про цікаві заходи, які проходять в університеті. Ми вже неодноразово відвідували футбольні матчі, які проходять в НУБіП України, і в яких беруть участь студенти нашого факультету. Також 9 березня ми з задоволенням стали учасниками заходу з приводу вшанування пам'яті великого Кобзаря на Алеї Слави НУБіП України. Загалом, у нашому університеті завжди вирує життя, і багато наших знайомих є активними членами сенату студентської організації. Вони не просто навчаються, але мають можливість проявити свої таланти у спорті, у творчості, або, навіть, випробувати себе як блогера або тіктокера, знімаючи різноманітні відео про життя нашого факультету.
   У нас дуже дружна академічна група, і у позааудиторний час ми часто зустрічаємось та ходимо разом на прогулянки столицею. А ще у нашій групі навчається дівчинка з Китаю Ван Мен’яо, яка взагалі не говорить українською мовою, і ми всі разом допомагаємо їй у навчанні та адаптуватися до життя в Україні.
   Випускники-2023 школи № 43 міста Києва слухали нас з великою цікавістю та задавали питання. Ми запропонували їм приїхати до нас у гості, а ми з радістю проведемо їх територією НУБіП України: покажемо наш ботанічний сад, стадіон та аудиторії, де ми навчаємось.

Андрій Сидоренко,
заступник старости 5 групи першого курсу
Факультету аграрного менеджменту
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook