Нормована годівля риб: відбулася відкрита лекція професора кафедри годівлі тварин та технології кормів ім. П. Д. Пшеничного Вадима Кондратюка

24 березня 2023 року

     З початком навчального року на факультеті тваринництва та водних біоресурсів було прочитано ряд відкритих лекцій. Так, 24 березня 2023 р. доктором сільськогосподарських наук, професором Вадимом Кондратюком була прочитана відкрита лекція з дисципліни «Годівля риб» для студентів 3 курсу освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура». Тема лекції: «Нормована годівля риб. Годівля коропа». На лекції також були присутні декан факультету тваринництва та водних біоресурсів, заступник декана – відповідальний за проведення відкритих лекцій на факультеті та науково- педагогічні працівники різних кафедр.

    Під час проведення заняття Вадим Миколайович розкрив питання загальних підходів до нормування годівлі риб, потребу організму в енергії, поживних та біологічно активних речовинах, норми годівлі, способи забезпечення потреб риб. Друга частина лекції стосувалась годівлі безпосередньо такого цінного об’єкта аквакультури як короп. Лектор зупинився на біологічних особливостях живлення, природній кормовій базі та годівлі усіх технологічних груп коропа.

    Студенти активно задавали питання, обговорювали приклади наведені лектором та навіть наводили власний досвід у годівлі коропа, порівнюючи з рекомендаціями вчених.

    На завершення лекції відбулось її обговорення із колегами. Було відмічено доступність, глибину та достатнє унаочнення, порівняння технологічних вимог до реалій сьогодення в Україні. Усі присутні відмітили високий науково-методичний рівень проведення лекції.

Тож з вірою у Збройні Сили України продовжуємо готувати висококваліфікованих фахівців для галузей тваринництва і рибництва.

Ігор Ільчук,
доцент кафедри годівлі тварин та технології кормів ім П.Д. Пшеничного

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook