I етап Всеукраїнської студентської олімпіади як один із заходів підвищення якості підготовки студентів у сфері цивільного захисту та безпеки життєдіяльності

24 березня 2023 року
Кафедра загальної екології, радіобіології та БЖД
На сучасному етапі нашого життя важливу роль відіграє готовність кожного до дій при виникненні надзвичайних ситуацій. Вивчення причин виникнення аварій, катастроф та особливостей впливу уражаючих факторів тих чи інших надзвичайних ситуацій на людей, сільськогосподарських тварин та рослин, а також знання методів і способів запобігання їх виникненню та уміння своєчасної і якісної ліквідації їх негативних наслідків може значно зменшити ураження людей та мінімізувати загальні збитки.
З початку широкомасштабного вторгнення рф в Україну, перед нами постали нові виклики: як захистити себе і близьких від застосування сучасних засобів ураження, як поводитися в умовах надзвичайних ситуацій військового характеру тощо.
Тому значимою подією в університеті слід вважати проведення 13-17 березня співробітниками кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності I етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Цивільний захист», метою якого була активізація навчально-пізнавальної діяльності студентів у сфері цивільного захисту. У заході взяли участь студенти ОС Бакалавр І, ІІ, ІІІ курсів гуманітарно-педагогічного факультету, факультету тваринництва та водних біоресурсів, факультету землевпорядкування, ННІ неперервної освіти та туризму, ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, а також студенти ОС «Магістр » факультету захисту росли, біотехнологій та екології.
Переможцями олімпіади з дисципліни «Цивільний захист» стали Магістри Факультету захисту росли, біотехнологій та екології Аліна Пєтухова (ОПП «Екологічний контроль та аудит»), яка показала глибокі знання щодо надання домедичної допомоги в надзвичайних ситуаціях, та Павло Українець (ОПП «Екологічна біотехнологія та біоенергетика»), який відзначився ерудицією в багатьох теоретичних питаннях з цивільного захисту.
Загалом не можна не відзначити щиру зацікавленість всіх студентів, що брали участь у І етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Цивільний захист» в отриманні більш глибоких знань з дисципліни. Також, безумовно, проведення цього заходу можна вважати черговим вкладом викладацького колективу кафедри у патріотичне виховання студентів.
 

Викладачі кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності доц. Ракоїд О.О. та доц. Кудрявицька А.М. 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook