СТУДЕНТИ ФВМ НУБіП УКРАЇНИ БУЛИ УЧАСНИКАМИ VI МІЖНАРОДНОГО КОНГРЕСУ ОРГАНІЧНА УКРАЇНА 2023!

26 березня 2023 року

23 березня 2023 року в Києві у очному форматі відбувся VI міжнародний Конгрес Органічна Україна 2023! На запрошення Олени Корогод (екс Березовської) президента ГС «Органічна Україна», експерта-дорадниці дорадчої служби «Органічна Україна» та за сприяння завідуючої кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька, доктора ветеринарних наук, доцента Кучерук Марії Дмитрівни (викладач дисципліни «Основи органічного тваринництва») на конгресі були присутні студенти ФВМ Єрмошин Дмитро та Назар Юсин (2 курс 10 група СК).

Основні теми цього року:
• Потреби органічного сектору.
• Внутрішній ринок. Псевдоорганіка. Торгівля. Ритейл.
• Зовнішній ринок. Експорт. Аналітика.
• Політичний діалог. Спільні виклики.
• Ґрунт – стан та можливості.
Перед Відкриттям конгресу, була висловлена подяка ЗСУ, які стоять на захисті нашої свободи та державності. А також встановлено ціль зібрати 1 000000 грн. для допомоги ЗСУ. Виступив командир ЗСУ «Хатабич». 

На заході були присутні понад 100 учасників, поважні гості із Міністерств України, Німеччини, Бельгії та Швейцарії, гості з-за кордону (у форматі відео зв’язку) представники сертифікаційного органу «Organic Standard», та державної установи «Офіс з розвитку підприємництва та експорту».

- Захід був цікавим та пізнавальним для нас. Ми дізналися про особливості взаємодії органічних виробників між держаними інституціями різних країн, міжнародними організаціями та громадськістю, а також, які виклики мають виробники органічної продукціі під час війни, як зараз доводиться виробникам зберігати органічне виробництво - студенти ФВМ НУБіП України Єрмошин Дмитро та Назар Юсин.

Даний захід проводився за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія), www.qftp.org. , проєкту "Німецько-українська співпраця в галузі органічного сільського господарства" / Cooperation in Organic Agriculture (Фаза II), який фінансується у рамках Двосторонньої коопераційної програми Федерального Міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини/BMEL.

Хочемо подякувати Пані Олені та Пані Марії за можливість відвідати захід такого рівня, для нас, студентів, це є хороша практика, тому що ми отримали можливість поспілкуватися з представниками органічного бізнесу України, фермерами та урядовцями, представниками міжнародних проектів, які підтримують Україну і виробників органічної продукції зокрема. А це, в першу чергу, навички комунікації з людьми на заходах відповідного рівня, нові знання та нові знайомства, перспективи подальшої роботи. Тому чекаємо запрошення на наступний рік».


Єрмошин Дмитро, Назар Юсин, студенти 2 курсу ФВМ

Марія Кучерук, завідувач кафедри

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook