Налагодження міжнародних зв’язків: кафедра англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей провела міжнародний науково-методичний вебінар «Проблеми та інновації у викладанні іноземної мови у закладах вищої освіти»

24 березня 2023 року

У наш непростий час так потрібно відчувати підтримку однодумців та мати можливість обмінятися підходами до викладання та самого залучення здобувачів вищої освіти у іншомовне середовище як результату знаходження можливостей для формування їх мовленнєвої, міжкультурної та соціокультурної компетенцій.


24.03.2023 р. кафедра англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей за сприяння декана гуманітарно-педагогічного факультету Інни Савицької організувала відповідний міжнародний науково-методичний вебінар, участь в якому взяли представники закладів освіти України, Канади, Німеччини, Польщі.


Одним із центральних спікерів стала Олена Бочкарьова з Grade Education Centre, які є офіційними представниками авторизованого тест центру Cambridge Assessment English в Україні. Вона окреслила коло викликів організації викладання іноземної мови за професійним спрямуванням та намітила шляхи їх вирішення, активно долучивши колег до дискусії. Зокрема, обговорювалися проблеми поєднання формата дистанційного та очного навчання, розробки силабусів та навчальних планів, поетапного занурення у професійне іншомовне середовище слухачів різного віку, мотивації. Учасники вебінару виділили основні проблеми організації викладання іноземної мови у навчальних закладах вищої освіти: у студентів однієї групи різний первинний рівень володіння мовою, великі за кількістю слухачів групи та недостатня кількість виділених годин на підготовку.


Окрім цього, учасники поділилися власним досвідом щодо методів викладання, необхідності зміщення акценту з граматико-перекладного методу на task-based learning, case study, project work, lexical approach.
Проведений березневий міжнародний вебінар став важливим кроком підвищення педагогічної майстерності викладачів іноземної мови у контексті поширення й обміну знань у сфері іншомовної професійної підготовки студентів закладів вищої освіти, а також налагодження та поширення науково-освітніх, інформаційних зв’язків і взаємодії на міжнародному рівні.


На цьому співпраця кафедри та гуманітарно-педагогічного факультету з Grade Education Centre не закінчується, а тільки починає набирати оберти. Готується партнерська програма з підготовки та складання міжнародних екзаменів з англійської мови Cambridge Assessment English на базі НУБіП України. Більш докладніше про це буде повідомлено на сайті згодом.


Н. Яременко
В. о. завідувача кафедри англійської мови для технічних
та агробіологічних спеціальностей

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook