Підвищення кваліфікації педагогічних працівників коледжів і технікумів аграрної сфери України

27 березня 2023 року

        Протягом майже двох місяців  в ННІ неперервної освіти і туризму проходив цикл курсів підвищення кваліфікації педагогічних працівників технікумів і коледжів за навчально-тематичною програмою «Розвиток інноваційних професійних компетентностей в педагогічній діяльності».

До навчального процесу за кошти Державного бюджету України були залучені викладачі регіональних навчальних закладів НУБіП України, а саме:
ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» – 40 осіб;
            ВСП «Боярський фаховий коледж НУБіП України» – 39 осіб;
ВСП «Заліщицький фаховий коледж НУБіП України» – 29 осіб;
ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України» – 55 осіб;
ВСП «Ірпінський фаховий коледж НУБіП України» – 5 осіб;
ВСП «Бобровицький фаховий коледж НУБіП України» – 3 осіб;
ВСП «Ніжинський фаховий коледж НУБіП України» – 21 осіб.
 

    

Також пройшли вишкіл педагогічні працівники Борщівського агротехнічного фахового коледжу, Бучацького коледжу ППУ, Березоворудського фахового коледжу ППУ, семи технікумів і коледжів Вінницької області, Мирогощанського аграрного фахового коледжу. За кошти фізичних осіб на курсах підвищення кваліфікації навчались педагогічні працівники Мирогощанського аграрного фахового коледжу та технікумів і коледжів Вінницької області – всього 132 особи. 
 

Відповідно до навчально-тематичної програми слухачі мали змогу ознайомитися із матеріалами щодо формування компетентнісного підходу при реалізації законів України «Про фахову перевищу освіту», «Про вищу освіту», проекту закону України «Про освіту дорослих», перспективи реалізації освітніх програм та формування індивідуального освітнього середовища. Цікавими були лекції з лідерства та командотворення, комунікативної компетентності, цифрових компетентностей, формування інклюзивної компетентності, психології «успіху» тощо. І це завдяки нашим викладачам-професіоналам – Зазимко О.В., Кліх Л.П.,  Витвицькій О.Д., Приліпку С.М., Грищенко І.М., Шинкарук Л.В.,  Глазуновій О.Г., Шмаргуну В.М., Демченко І.І. Формою підсумкового контролю було обрано написання випускових робіт і круглий стіл.
 

 

 

 Педагогічні працівники коледжів висловили подяку ННІ неперервної освіти і туризму, а також викладацькому складу курсів за високу організацію, компетентнісний підхід до реалізації поставлених завдань, високий рівень науково-методичного проведення лекційних занять та їх нагальність. Залучення такого широкого контингенту педагогічних працівників для підвищення кваліфікації дає нам змогу проводити профорієнтаційну роботу, пропагувати досягнення університету та підвищувати його імідж.
 
Марія Кулаєць,
професор кафедри публічного управління,
менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook