Студенти 2 курсу 2 групу факультету ветеринарної медицини засвоюють практичні навички вірусологічних досліджень!

27 березня 2023, 15:16

   Студенти 2 курсу факультету ветеринарної медицини, з 06 березня 2023 року розпочали очне навчання. Тепер нарешті ми маємо змогу бути присутніми на лабораторних заняттях. Для нашої професії «лікар ветеринарної медицини» і формування нас як кваліфікованих спеціалістів у майбутньому це над важливо!

   Ветеринарна вірусологія одна з основних базових фундаментальних дисциплін у ветеринарній медицині! Це галузь науки, яка займається дослідженням морфології, фізіології, генетики вірусів, їх ролі в колообігу речовин, у патології людини, тварин і рослин. Значення її у формуванні фахівців ветеринарної медицини особливе. Ветеринарна вірусологія забезпечує фундамент лікаря ветеринарної медицини як інфекціоніста, та являється однією зі складових формування кваліфікованого спеціаліста! Дуже цікаво засвоювати теоретичний матеріал, але завдяки практичній частині занять стає ще інформативніше, більш повчальною і зрозуміло осягнути цю галузь науки. Більшість лабораторних занять проходить з проведенням практичних маніпуляцій, що покращують засвоєння вивчаємого матеріалу. На одному з лабораторних занять з цієї дисципліни. студенти 2 групи факультету ветеринарної медицини, мали змогу більш детально розглянути метод культивування вірусів на курячих ембріонах і відпрацювати техніки проведення даної маніпуляції.

   Метод культивування вірусів в курячих ембріонах використовують при лабораторній діагностиці вірусних інфекцій, а також для виготовлення вірусних вакцин і діагностичних препаратів. Під чуйним наглядом викладача Радзиховського Миколи Леонідовича у кожного студента була можливість індивідуально відпрацювати техніки зараження курячому ембріону. Це було дуже цікаво та повчально.

   Ми дуже радіємо що наразі є змога відвідувати очне навчання, і дуже вдячні викладачам, кафедрам і факультету що викладаються на повну і дають нам по максимуму знань наскільки це можливо в теперішній ситуації.

Студентка факультету ветеринарної медицини

2 курсу, 2 групи, Марковська Катерина.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook