Екскурсія на виробництво

28 березня 2023, 12:52

     На факультеті інформаційних технологій велику увагу приділяють ознайомленню студентів з впровадженням новітніх інформаційних технологій і комп’ютерних систем на виробництві. Для цього використовуються зустрічі з провідними фахівцями ІТ-компаній та проведення екскурсій на виробництво.
Так студенти І курсу спеціальності Інформаційні системи і технології 23 березня 2023 р. відвідали один з найбільших датацентрів України, BEMOBILE, який надає надійні, безперебійні та якісні послуги багатьом клієнтам, до складу яких входить третина банків України, мережа супермаркетів та торговельних центрів, брокерські компанії та біржі, логістичні та виробничі підприємства.

     Екскурсію по території датацентру, знайомство з виробничим процесом та цікаву лекцію про діяльність підприємства BEMOBILE провів директор Валерій Робертович Вольнов.
Для того, щоб потрапити на територію датацентру необхідно пройти ідентифікацію: перевірку документів кожного відвідувача згідно попередньо надісланої заявки.

     Основна діяльність дата-центру полягає у встановленні та подальшому обслуговуванні серверного та комунікаційного обладнання клієнтів згідно з умовами колокації або виділення серверів. Обладнання монтується до серверних стійок і шаф.

     Датацентр забезпечує архітектурно-технічні рішення щодо резервування й дублювання критично важливих сервісів інформаційних систем, безпечну інженерну інфраструктуру, фізичний захист приміщень, системи управління та моніторингу.

     Датацентр побудований у відповідності з самими високими світовими стандартами з використанням найкращих практик ведучих світових країн. Інженерна інфраструктура відповідає вимогам надійності та безпечності.

     Загальна площа датацентру BEMOBILE складає 12000 кв.м. З них 4000 кв.м. займають машинні зали, здатні вмістити 5200 шаф з устаткуванням клієнтів, є екрановані зали, які мають додатковий захист від зовнішнього впливу електричного, магнітного та електромагнітного полів. Датацентр підключений до двох незалежних джерел постачання енергії потужністю 4 МВт: основний і резервний. Енергетична безпека гарантується дублюванням блоків розподілу електроживлення 2N та автономних дизельних генераторів 4 МВт. Дизель-генератори розташовані в окремій будівлі.
Успішна робота всіх підрозділів датацентру BEMOBILE забезпечується в апаратному центрі.

    Цікава та змістовна екскурсія в Датацентрі підійшла до завершення, студенти висловили велику подяку директору BEMOBILE Валерію Робертовичу Вольнову.

Доцент кафедри інформаційних систем і технологій
М.Г. Садко

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook