Презентація освітньої програми «Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлюваними джерелами» в Прилуцькому технічному фаховому коледжі

28 березня 2023 року

Березневий візит викладачів ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження до Прилуцького технічного фахового коледжу відбувся із презентацією освітньої програми кафедри електропостачання «Інжиніринг електроенергетичних систем з відновлюваними джерелами». Завдяки оновленій матеріально-технічній базі, втіленням сучасних підходів до навчання, а також співпрацею із лідерами галузі у відновлюваній енергетиці, розроблена освітня програма зацікавлює випускників шкіл та коледжів. Важливу інформаційну підтримку новій освітній програмі надає її гарант, доцент кафедри електропостачання Макаревич Світлана, за участі якої у 2022 році відбувся перший набір студентів за спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», який пройшов успішно.

16 березня 2023 року випускники прилуцького коледжу кандидати технічних наук, доценти Петренко Андрій та Васюк Вячеслав відвідали навчальний заклад та провели зустріч з майбутніми випускниками відділення електричної та комп’ютерної інженерії та викладачами коледжу. Про проведений захід на сайті коледжу зроблена замітка (https://ptfc.com.ua/2023/03/vizyt-pochesnykh-vypusknykiv-koledzhu/).

Особлива увага, в інформаційному повідомленні для випускників, приділена вимогам вступної кампанії у 2023 році в умовах воєнного стану. Після презентацій викладачі університету проінформували майбутніх абітурієнтів про переваги, які НУБіП України та ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження надають своїм студентам під час навчання. Серед цих переваг можна виділити можливість отримати подвійні дипломи у європейських університетах, працювати і навчатись одночасно у провідних енергетичних компаніях України за дуальною формою освіти, проходити стажування за кордоном, а також мати можливість отримати престижні робочі місця у провідних компаніях, з якими наш інститут має відповідні угоди.

Під час презентації нової освітньої програми викладачі університету провели ознайомчі лабораторні роботи для викладачів та студентів коледжу, які мали можливість прийняти участь та познайомитися процесом виконання лабораторних робіт на віртуальних виробничих об'єктах з використанням VR тренажерів на базі Oculus Quest 2. Такі роботи, як «Ознайомлення з особливостями використання дизель-генератора, як аварійного джерела електроенергії», «Складання схем електроживлення з використанням фотоелектричних станцій», «Ознайомлення з процесом перемикання із загальної електромережі на автономну» викликали зацікавленість у студентів.

Особливу подяку висловлюємо співробітникам коледжу, зокрема директорові коледжу Павлу Чернікову, заступнику директора з навчальної роботи Вікторії Дронь, завідувачу відділення "Електрична та комп'ютерна інженерія" Олександру Іващенку, завідувачці навчально-виробничої практики Ніні Науменко, викладачу Світлані Яцелі за участь у підготовці заходу, а також викладачам, які були присутні: Григорію Єфімову, Ігорю Бондаренку, Тетяні Фокіній та Олегу Циганку.


Петренко Андрій,
доцент кафедри електропостачання
ім. проф. В.М. Синькова

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook