На факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбувся семінар із роботодавцями

28 березня 2023 року

      Сприяння працевлаштуванню випускників завжди було важливою складовою в роботі Національного університету біоресурсів і природокористування України. Ефективність взаємодії закладу вищої освіти та роботодавців значно зростає, коли останні переходять з позиції сторонніх спостерігачів і виключно споживачів освітніх послуг на позицію зацікавлених учасників освітніх процесів.

Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК вирішують ці завдання шляхом проведення круглих столів, відкритих навчальних занять, зустрічей з фахівцями-практиками харчових підприємств та різних установ, організацій, що мають відношення до виробництва й контролю якості та безпечності харчової продукції.

Метою таких зустрічей є налагодження комунікації між Університетом, студентами та бізнес-середовищем. Важливий фактор зустрічей – інформування студентів про відкриті вакансії, профілі професій і запити роботодавців до вмінь працівників, а також посередництво у встановленні прямих контактів бізнесу з факультетами та кафедрами, формування у вихованців Університету навичок, необхідних для успішного працевлаштування, кар’єрного розвитку та старту підприємницького успіху.

28 березня 2023 року на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбувся семінар із роботодавцями за участю декана Баль-Прилипко Лариси Вацлавівни, Президента Всеукраїнської асоціації пекарів Тараненко Олександра Миколайовича, директора ТОВ «Агрофірма столична» Каніщева Петра Павловича, Члена української Ліги фітнес-дієтологів та нутріціологів Власнюк Наталії Анатоліївни, керівником департаменту м‘ясного виробництва «Велмарт» Багдасаряном Володимиром Арменовичем зі  студентами, аспірантами та викладачами Університету.                                              

В ході розмови потенційні працедавці окреслили компетентності, яких вони потребують від випускників програми, познайомили присутніх з місцями можливого працевлаштування, поділилися історіями про свій професійний шлях, які стали особливо цікавими для студентів. Фахівці демонстрували відеоекскурсії своїми компаніями, розповідали про власні обов’язки та відповідали на різноманітні запитання студентів, що створило атмосферу конструктивного діалогу, обміну знаннями і досвідом.

Також роботодавці розглянули освітні програми та навчальні плани ОС Бакалавр 181 "Харчові технології", 229 "Громадське здоров'я" та ОС Магістр 181 "Харчові технології", 152 "Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка", внесли корективи та погодили їх щодо затвердження.

   

Володимир Багдасарян розповів про свій кар’єрний ріст та окреслив можливості, які зараз стоять перед випускниками спеціальності 181 «Харчові технології», обговорив зі студентами перспективи розширення співпраці з мережею супермаркету «Велмарт» в напрямку можливості проходження здобувачами вищої освіти виробничих практик для отримання практичних навичок; узгодили питання щодо залучення до освітнього процесу професіоналів-практиків для проведення відкритих лекцій та практичних занять.                  

«Участь у семінарі стейхолдерів – це гарна нагода для компаній-роботодавців налагодити контакт зі студентами, потенційними кандидатами на вакантні посади, знайти актуальні форми співпраці із Університетом. Також це хороша можливість для факультетів, кафедр та викладачів  для формування та трансформації навчальних планів, освітніх програм, орієнтованих на вимоги ринку праці, розвитку діалогу з профільними стейкхолдерами, що допоможе зрозуміти вимоги до підготовки студентів, включити в програму дисциплін сучасні інструменти та підходи, розвинути можливості співпраці в частині спільних досліджень, виробничих екскурсій, отримати мотивацію до саморозвитку», – зазначив Олександр Тараненко.

Студенти з цікавістю слухали інформацію від роботодавців, ставили запитання та спілкувалися з гостями зустрічі. Взаємодія закладів освіти і бізнесу є запорукою продуктивного розвитку обох сторін. Університет отримує можливість підвищити ефективність працевлаштування студентів і випускників, а також вдосконалювати навчальний процес з урахуванням вимог ринку праці. Роботодавець займає позицію активного учасника освітнього процесу і сприяє оволодінню студентами комплексу професійних компетенцій, необхідних для швидкої адаптації до виробничої діяльності.                                      

Проведена зустріч з роботодавцями дасть можливість майбутнім фахівцям остаточно сформувати своє уявлення про здобутий в університеті фах, а також отримати безцінний практичний досвід. 

 

Лариса Баль-Прилипко,

декан факультету харчових технологій

та управління якістю продукції АПК

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook