Інноваційний потенціал аграрної науки для забезпечення продовольчої безпеки України в кризових умовах

29 березня 2023 року

      Директор Інституту інноваційної біоекономіки член-кореспондент НААН Володін С.А. виступив перед здобувачами вищої освіти магістерської програми «Управління інноваційною діяльністю» щодо актуальності мобілізації інноваційного потенціалу аграрної науки на найбільш вразливих напрямів діяльності агропромислового комплексу щодо забезпечення продовольчої безпеки України.  
      

     В магістерській програмі «Управління інноваційною діяльністю» підготовки фахівців одне з важливих місць займає дисципліна «Маркетинг інновацій», яку викладає д.е.н., професор Витвицька Ольга Данилівна.  Розпочинаючи заняття, Ольга Данилівна зазначила актуальність концентрації інноваційного потенціалу аграрної науки,  його ефективну взаємодію та представила виступаючого. 

 

     В умовах воєнного стану наука має знайти своє місце в системі ринково адаптованого агробізнесу та відповідати запитам інноваційно-інвестиційно активних сегментів ринку. Треба сконцентрувати інноваційний потенціал діючої та відновлювальної селекційно-технологічної бази науки на спільних проектах з базовими господарствами і підприємствами-провайдерами, що можуть залучити додаткові ресурси в розмноження та розповсюдження на ринку насіннєвої, розсадної, племінної продукції, зазначив Сергій Володін.

  

       Представлено концепцію  програми реалізації засад Бізнес-платформи «Українська селекція», яка спрямована на інтеграцію науки і бізнесу з метою просування на ринок селекційно-технологічних досягнень на бізнес-засадах, сприяння подоланню кризових явищ та закладанню фундаменту відродження аграрного сектора економіки. Апробацію біоекономічної моделі проведено на базі новостворенного Агротехнополісу «Поділля» з селекційно-технологічного забезпечення АПК в умовах воєнної кризи на основі інноваційної біоекономіки та регіональної смарт-спеціалізації. Підвищення ефективності науково-інноваційних впроваджень за рахунок більш тісної співпраці науки із сільгоспвиробниками, підприємствами агропродовольчого бізнесу, створення бази для відновлення аграрної галузі України є необхідною умовою сьогодення, зазначила Ольга Данилівна.   

       Тож, здобувачі вищої освіти магістерської програми «Управління інноваційною діяльністю» в рамках вивчення дисципліни «Маркетинг інновацій» активно включаються в реалізацію засад Бізнес-платформи «Українська селекція», маючи потужний потенціал.
 

 

Валерій ЯСТРЕБА,
староста групи магістерської програми «Управління інноваційною діяльністю»

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook