Роботодавці зацікавлені у випускниках гуманітарно-педагогічного факультету

29 березня 2023 року
НУБіП України
  28 березня в Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбулося засідання Ради роботодавців гуманітарно-педагогічного факультету. На зустрічі були присутні завідуючі кафедр та роботодавці з різних навчальних закладів.

 

   З промовою до стейкхолдерів виступила декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька: «Ми даємо студентам вищу освіту, а ви нас підтримуєте. Сьогодні ми зібралися для того, щоб обговорити нашу подальшу співпрацю, щоб студенти побачили перспективи. Наш факультет надзвичайно великий, в нас понад дві тисячі студентів і майже триста викладачів. На факультеті 13 кафедр, 10 з яких - випускові. Є 19 освітніх програм: 8 - бакалаврських та 11 магістерських. Також є 5 освітньо-наукових програм для аспірантів».

   Після представлення всіх стейкхолдерів відбулося переобрання голови та заступників голови Ради роботодавців. Головою обрано Віталію Полякову - директора гімназії 109 ім. Т. Г. Шевченка, кандидата психологічних наук. Її заступники: Юлія Євтушенко - директор з персоналу регіону Центр ТОВ «Сільпо-Фуд» та Сергія Міщенка - кандидата економічних наук, Генерального директора ТОВ « ІЛТА».

Віталія Полякава: «Я маю досвід працевлаштування студентів гуманітарно-педагогічного факультету НУБіПу в нашій гімназії. Завжди є потреба в нових кадрах. Під час зустрічі хочу дізнатися , які тут ще є факультети і де ми можемо бути корисними. Наша найголовніша задача - працевлаштування випускників, щоб в них була робота. Якщо ми шукаємо можливості, то ми їх знаходимо».

   Серед роботодавців присутньою була й Таміла Авраменко - директор еколого-природничого ліцею 116: «Ми хочемо налагодити співпрацю з НУБіПом. Цьогоріч плануємо відкрити десяті класи. В нас було три профілі: математичний, гуманітарний і біолого-екогологічний, а цього року відкриємо ще й додаткову кафедру - "Інформаційних технологій". Ми хочемо покращити якість освіти наших учнів. Серед них вже є ті, хто планує вступати до НУБіПу на певні спеціальності. Тому хочу обговорити подальшу співпрацю з викладачами, щоб учні можливо якось користуватися лабораторіями, які є в НУБіПі. Це гарна можливість для них».

   Також вдалося поспілкуватися з Аллою Діденко - журналісткою, головним спеціалістом відділу комунікації Департаменту інформаційної політики, комунікації та протокольних заходів Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини: «Я виступаю від кафедри журналістики і мовної комунікації. Зараз я розробник освітньої програми для магістрів, яка передбачає інформаційний супровід для роботи пресслужб державних органів аграрної галузі. Хочу ознайомити студентів із стандартами, за якими працюють пресслужби державних органів. Для журналістів важливими є: інформативність та об’єктивність, правдивість інформації та викорінення хайпу. Потрібно відійти від соцмереж і використовувати лише перевірену інформацію. Ми вчимо студентів, де брати інформацію і до кого звертатися».

   Закінчилося засідання зустріччю з ректором Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіславом Ніколаєнком, який розповів про важливість очного формату навчання: "Адже завдяки цьому студенти краще освоюють теорію і практичні навички", - сказав очільник вишу.

 Йордана Курганевич,
студентка 1-го курсу спеціальності "Журналістика"

 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook