Школа «Юний філолог» гостинно відчинила свої двері для школярів

29 березня 2023 року

  28 березня 2023 року відбулося чергове відкриття Школи «Юний філолог». Школа зорганізована науково-педагогічними працівниками і студентами кафедри романо-германських мов і перекладу для учнів загальноосвітніх шкіл та коледжів, які цікавляться філологією, майбутніх абітурієнтів, що обирають професію перекладача.

     Проведення занять весняної сесії Школи сплановано на три дні. Разом із учителями захід відвідали школярі Гімназії №179 Голосіївського району та ЗОШ № 90 м. Києва, Новосілківського академічного ліцею "Ерудит" Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області, Гімназії №7 Звягельської міської ради. Учнів запросили викладачі кафедри, інші дізналися про захід від своїх друзів, що навчаються на гуманітарно-педагогічному факультеті та з соцмереж.
      Модераторами відеоконференції - асистенти кафедри романо-германських мов і перекладу Олена Туріцина та Інна Сергієнко. З вітальним словом до учасників заходу звернулися заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету кандидат історичних наук, доцент Наталія Шевченко.
     Інна Сергієнко ознайомила присутніх з програмою першого дня роботи Школи і запросила до виступу студентку 3 курсу спеціальності «Філологія» Катерину Музику, яка продекламувала поезію англійською мовою.


     Після такого творчого початку Ярослава Воробйова, студентка 3 курсу спеціальності «Філологія», представила цікаву презентацію «Роль професії перекладача в сучасних реаліях». Беззаперечно, що знання іноземних мов і переклад сприяють встановленню і зміцненню контактів між Україною і світовою спільнотою в цей непростий час.


     Олена Краснова, студентка 3 курсу спеціальності «Філологія», виступила з доповіддю «Як стати успішним перекладачем?». Олена розповіла про переваги професії та про те, що перекладачі постійно перебувають в центрі подій та є очевидцями важливих заходів. Також наголосила на гідному рівні оплати праці та можливості подорожувати і здобувати освіту за кордоном, після чого ознайомила учасників із широким вибором можливостей працевлаштування.



     Школярі жваво відповідали на питання вікторини «Чи знаєте ви? Цікаві факти про переклад і перекладачів», яку підготувала Анастасія Білик, студентка 3 курсу спеціальності «Філологія», спочатку представивши факти про переклад, що вразили слухачів.



     Практичний майстер клас «Види перекладу» провели Людмила і Юлія Коваль, студентки 3 курсу спеціальності «Філологія» . Дівчата презентували види перекладу і їхні особливості, запропонувавши присутнім відповісти на запитання.
    Ольга Федорчук, студентка 3 курсу спеціальності «Філологія», завершила перший день роботи Школи змістовною презентацією про цікаві факти з англійської мови, після чого модератори заходу перейшли до дискусійної панелі, протягом якої всі присутні мали змогу поставити питання, які їх цікавили, а організатори і доповідачі залюбки відповідали на них.
     Школа продовжує свою роботу, і попереду ще багато цікавого, а саме: поради викладачів і студентів щодо адаптації до нових предметів, психологічний квіз «Який ти філолог?», практичні майстер-класи і захопливі конкурси.

Інна Сергієнко, Олена Туріцина,
асистенти кафедри романо-германських мов і перекладу

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook