Перший етап досліджень згідно проекту Ecotwins пройдено!

29 березня 2023 року
   В рамках проекту Ecotwins проводяться польові випробування комбінованого впливу внесення біостимуляторів і злаково-бобових культур на продуктивність і надання екосистемних послуг. Даний проєкт дає можливість налагодити комунікацію, в тому числі співробітництво в науковій сфері, між провідними науковими установами України та Європейського Союзу.
 
   Всі організаційні питання вирішуються з робочою групою часто у форматі мозкового штурму, але завжди в дружні атмосфері та з чашкою ароматного чаю чи кави, під керівництвом координатора проєкту Оксани Тонхи, декана агробіологічного факультету, та іноземних партнерів, з якими регулярно проводяться онлайн зустрічі та ведеться листування.
 
   За розробленим сумісно з іноземними партнерами планом дослідження на території ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція» під керівництвом Володимира Козака, доцента кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К. Шикули, кандидата сільськогосподарських наук, проведено відбір проб грунту для подальшого визначення впливу біостимуляторів на показники грунту.
 
   Наступним кроком була розбивка дослідів та внесення біопрепаратів під посівний обробіток грунту.
 
   Після проведення всіх підготовчих робіт 24 березня провели посів на дослідних ділянках ячменю та гороху.
 
   Команда Ecotwins успішно виконує всі поставлені завдання.
 Все буде Україна!
Ірина Шпакович,
 асистент кафедри генетики, селекції

і насінництва ім. проф. М.О. Зеленського 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook