Майбутні психологи знайомляться з методиками досліджень розладів інтелекту

30 березня 2023 року
м. Київ
У фаховій підготовці майбутніх психологів вагоме місце посідає навчальна дисципліна «патопсихологія», що формує здатність диференціювати психічні явища в нормі від психічної патології. Вона знайомить із видами та сутністю порушень психічних процесів та свідомості, розладами особистості й поведінки, особливостями прояву розладів психіки людини у різні вікові періоди. Окрім того, під час опанування дисципліни студенти розвивають навички добору та застосування методів діагностики порушень психічних процесів.
Нещодавно на практичне заняття із патопсихології на тему «Методики дослідження порушень інтелекту» за запрошенням випускової кафедри, завітала психологиня Інклюзивно-ресурсного центру №1 Голосіївського району Аліна Степова. Вона ознайомила студентів із сучасними методиками дослідження розвитку інтелекту, що були адаптовані в Україні компанією GIUNTIPsychometrics, ‒ WISC-IVта LEITER-3.
 
 
Майбутні психологи мали змогу побачити стимульний матеріал методик, ознайомитись з їх структурою, особливостями застосування, аналізу й інтерпретації.
Кафедра психології та студенти-другокурсники висловлюють щиру вдячність пані Аліні Степовій та керівництву Інклюзивно-ресурсного центру №1 Голосіївського району міста Києва за співпрацю та активну участь у професійній підготовці психологів Національного університету біоресурсів і природокористування України.
 
В.о. завідувача кафедри психології

Ірина Мартинюк 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook