Лекція від запрошеного експерта з гігієни годівлі котів та собак

31 березня 2023, 8:59

Під час вивчення вибіркової дисципліни "Гігієна утримання собак і котів" студенти обов’язково стикаються з питаннями організації правильної, збалансованої, вчасної та безпечної годівлі домашніх улюбленців.

Питання гігієни годівлі собак і котів висвітлила на лекції, на запрошення завідувача кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К.Скороходька Кучерук Марії, експерт, член Європейського товариства ветеринарної і порівняльної дієтології (ESVCN) Романишина Юлія, представник всесвітньо відомої компанії Royal Canin, що займається виготовленням повнораціонних і дієтичних (лікувальних) кормів для котів та собак.

Все більший відсоток населення України, й зокрема жителів столиці та великих міст утримують у своїх домівках домашніх улюбленців. Коти та собаки вже давно стало нашими компаньйонами у житті і побуті, на дозвіллі та у розвагах.

Окрім набуття навичок надання фахової допомоги нашим чотириногим друзям студенти - майбутні ветеринари на парах навчаються як профілактувати захворювання тварин, не допускати їх виникнення та розвиток, опановуючи гігієнічні методи і процедури.

Разом зі студентами 6 курсу лектори розібрали декілька ситуаційних завдань (клінічних випадків) з реального життя із моделюванням діалогу із власником для збору анамнезу, призначенням і віртуальним проведенням діагностичних процедур, постановкою діагнозу та призначенням лікування тварин.

Вторинний аліментарний гіперпаратиреоз

З питаннями гігієни, а також з питаннями правильно організованої збалансованої годівлі тварин напряму залежить їх стан здоров’я. Вивчаючи етологічні потреби собак і кішок студенти дійшли висновку, що неналежне (недостатнє) задоволення життєвонеобхідних базових потреб у нутрієнтах і поживних речовинах провокує захворювання тварин аліментарного походження.

 

 

Марія Кучерук, доцент, доктор ветеринарних наук
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook