Обговорення вступу до магістратури

30 березня 2023, 19:03
НУБіП України

  29 березня в Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбулася зустріч ректора Станіслава Ніколаєнка зі старостами четвертих курсів та їхніми заступниками.

Станіслав Ніколаєнко: “Попереду визначальний крок. Вже зовсім скоро ви отримаєте дипломи бакалаврів. На сьогоднішній нараді ми говоритимемо про продовження вашого навчання на магістратурі. Ми дбаємо про ваше працевлаштування. В університеті є відділ працевлаштування, є ярмарки професій і сотні фірм з якими ми співпрацюємо. Дуже важливо, щоб із першого дня на магістратурі ви ходили на практику. Звертайтеся! Ми всяко вам допоможемо”.

На зустрічі викладачі дали кілька порад, з яких варто починати готуватися до вступу на магістратуру вже зараз. Насамперед – це ознайомлення із процедурою вступу та реєстрацією на іспит. Також було наголошено, що університет дає можливість студентам проходити безкоштовні онлайн-курси з підготовки до складання ЄВІ.

Сергій Ковалевський – відповідальний секретар приймальної комісії розповів про правила прийому до магістратури. Ірина Матвієнко – кандидат філософських наук та Світлана Амеліна – завідувач кафедри іноземної філології і перекладу, показали приклади завдань на іспитах. Ірина Сопівник – завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації розказала, як правильно писати мотиваційний лист.
Студенти мали можливість запитати про все, що їм цікаво щодо вступу. Серед запитань: “В який період реєструватися на ЄВІ?”, “На якому курсі можна вступати на військову кафедру?” тощо.

Своїми думками поділився Сергій Северин – студент 4 курсу факультету захисту рослин, біотехнологій та екології: “Для початку хотілося б дізнатися про варіанти подальшого розвитку нашої освітньої діяльності. Думаю, захід буде корисний і тут мені допоможуть вирішити чи потрібна магістратура. Хочу дізнатися , як вирішувати проблеми, які можуть виникнути при вступі. Я планую вступати на магістратуру. Хотілося б поглиблювати свої знання в напрямі біотехнологій”.


Йордана Курганевич,
студентка 1 курсу спеціальності "Журналістика"

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook