Профорієнтація у загальноосвітній школі селища Гребінки Київської області

31 березня 2023, 12:49
 

У кожної людини є свобода вибору. Вибір існує щоденно, щохвилини. Одним із найважливіших кроків у житті є вибір професії. Адже займатися тим, що тебе цікавить, приносить радість - одна з умов відчуття життєвої повноцінності. Прагнення «знайти себе», стати «самим собою», індивідуальністю – неодмінна ознака юності.
Своє майбутнє ми визначаємо задовго до останнього шкільного дзвінка. Обираючи професію, стараємося зважити всі «за» і «проти» того чи іншого заняття, що приваблює, «приміряти його на себе». Вибір професії – чи не найголовніший чинник того, як складеться твоє подальше життя та як ти в ньому будеш себе почувати. Адже всім хочеться не лише заробляти гроші, але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності.
Мрія й реальність – як їх поєднати? У світі існує близько 50 тисяч професій. Як не помилитись у виборі своєї дороги, щоб бути щасливим у праці?
Допомогти знайти свій шлях у професійному житті випускникам шкіл нашої країни намагаються і викладачі нашої кафедри.

З метою проведення профорієнтаційної роботи 23 березня я завітав до загальноосвітньої школи селища Гребінки Київської області. На зустрічі з учнями 11 класу школи я довів їм інформацією про те, яку саме спеціальність вони можуть отримати на нашому факультеті і як вони зможуть її застосувати у житті і чим важлива та чи інша професія. Учні, які були присутні на зустрічі, з цікавістю та інтересом слухали мою інформацію та ставили свої не менш цікаві запитання і щодо вступу, і щодо опанування тої чи іншої професії.

 

Все було добре, одне дуже прикро учні молодших і старшиш класів декілька годин змушені були перебувати в бомбосховищі, а не навчалися, не бігали в коридорах, на вулиці…


Глим'язний В. А. доцент кафедри фітопатології
ім.акад. В.Ф. Пересипкіна

 

 
 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook