На факультеті землевпорядкування відбулось урочисте засідання ради роботодавців присвячене 125-річчю НУБіП України

2 квітня 2023, 10:00
факультет землевпорядкування
  В рамках підготовки до відзначення 125-річчя Національного університету біоресурсів і природокористування України 28 березня 2023 року на факультеті землевпорядкування відбулася особлива подія – урочисте засідання ради роботодавців. До участі у засіданні долучились провідні науковці факультету, гаранти освітніх програм, адміністрація факультету, представники державних установ і приватних компаній у сфері землеустрою, топографо-геодезичної та картографічної діяльності, а також були запрошені старости академічних груп і студактив.
  На початку засідання, з вітальним словом до його учасників звернувся декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков. Тарас Олексійович у своєму виступі підбив підсумки співпраці з радою роботодавців, зазначивши, що її діяльність всебічно сприяє поліпшенню якості освітньої діяльності та наукових досліджень, зростанню конкурентоспроможності випускників на ринку праці. Думки стейкхолдерів дуже важливі під час розроблення та обговорення освітніх програм і навчальних планів. Разом з тим, роботодавці всіляко сприяють проходженню практичної підготовки і працевлаштуванню випускників, а також є ініціаторами виконання спільних наукових проектів. Відбулося багато позитивних змін, які є результатами співпраці роботодавців і факультету, зокрема суттєво покращено аудиторний фонд навчального корпусу №6. Студенти мають можливість вивчати навчальний матеріал у сучасно-обладнаних лабораторіях, що дозволяє отримувати більш якісні знання та підготовку до роботи в майбутньому.
 
  Далі слово тримав очільник ради роботодавців факультету землевпорядкування, голова ВГО «Асоціація фахівців землеустрою України» Анатолій Полтавець. Анатолій Миколайович зосередив увагу до вимог підготовки юних землевпорядників та геодезистів, а також перспектив розвитку сфери землеустрою в умовах воєнного стану й післявоєнного відновлення. Голова ради роботодавців висловив вдячність професорсько-викладацькому складу НУБіП України за їхню працю у складні для України часи і підкреслив: «Наше спільне завдання – забезпечити здобувачам відповідну освіту і підготувати їх до викликів сучасного світу. Студенти це майбутнє нашої країни, і ми повинні зробити все можливе, щоб надати їм всі необхідні інструменти та знання для досягнення успіхів в майбутньому».
 
  Про перспективи професійного зростання для молодих інженерів-землевпорядників та інженерів-геодезистів розповіли члени ради роботодавців Олександр Бушок (директор ТОВ «Деметра плюс», м. Київ)та Сергій Галас (директор ПП «Аршин», м. Яготин). Сучасні технології швидко розвиваються, можливості їх використання постійно зростають. Рада роботодавців надає унікальну можливість практичного досвіду студентам факультету землевпорядкування, що в результаті розвиває навички, необхідні здобувачам для майбутньої кар’єри. У своєму виступі Катерина Олещенко (керівник Секретаріату Державного секретаря Міністерства юстиції), висловила свої пропозиції і побажання стосовно покращення програм підготовки фахівців землевпорядників. Вона наголосила на необхідності поглибленого вивчення здобувачами земельного права, посиленої практичної підготовки (мінімум дистанційної освіти), поглибленого вивчення іноземної мови для комунікації з іноземними партнерами та запросила до проходження виробничих практик студентів.
 
  Для роботодавців та академічної спільноти завжди дуже важливий зворотній зв’язок. Своїми враженнями поділились члени студентського сенату факультету землевпорядкування Олександр Заєць, Дмитро Матвійчук та Владислава Сільченко. Від імені всіх студентів вони подякували Раді роботодавців за постійну підтримку та активну участь в удосконаленні якості навчання. Нерозривна взаємодія «роботодавці – університет – здобувачі» забезпечує замкнутий цикл підготовки висококваліфікованого фахівця.
  Потому, заступник декана факультету землевпорядкування Олександр Шевченко представив учасникам засідання проекти освітньо-професійних програм підготовки бакалаврів та магістрів за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій» та освітньо-наукової програми «Економіка природокористування та охорони навколишнього середовища» (спеціальності 051 «Економіка») для вступників 2023 року. Олексадндр Вікторович наголосив, що факультет землевпорядкування дотримується норм чинного законодавства у сфері вищої освіти, систематично відбувається оновлення змісту навчальних дисциплін згідно змін земельного законодавства та на основі наукових досягнень викладачів і сучасних практик у землевпорядній галузі. Особлива увага приділяється матеріально-технічному забезпеченню та спеціалізованим програмам. За останній період впроваджено в освітній процес програмні продукти – Pix4D Mapper, Digitals, GNSS Solutions та ін. Здобувачі мають доступ до новітнього геодезичного обладнання та програмного забезпечення, що має значний вплив на якість навчання та підготовку майбутніх фахівців.
 
  Важливим частиною засідання було обговорення питання щодо підвищення якості освітньо-професійних програм підготовки фахівців зі спеціальності «Геодезія та землеустрій». Усі учасники: роботодавці, представники академічної спільноти та здобувачі – пройшли опитування щодо удосконалення освітніх програм «Геодезія та землеустрій». Охочі вносили свої пропозиції.
  Голова ради роботодавців Анатолій Полтавець запропонував оновити зміст навчальної дисципліни «Містобудівний кадастр» згідно з останніми ініціативами законотворців у розробленні містобудівного кодексу, який вже у найближчому майбутньому буде поданий на розгляд до Верховної Ради України. Член ради роботодавців Сергій Галас відмітив важливість вивчення дисципліни «Геоінформаційні земельно-кадастрові системи». Олександр Бушок запропонував активізувати залучення здобувачів до проходження виробничої практики на підприємстві, яке він очолює.
 
  Засідання закінчилось приємним спілкуванням роботодавців зі студентами і спільним фото. Наголосимо, що підготовка кваліфікованих фахівців у сфері геодезії та землеустрою є важливим завданням як у період воєнного стану, так і в післявоєнний період відновлення країни. Завдяки співпраці зі стейкхолдерами якість освітніх програм на факультеті землевпорядкування НУБіП України постійно перебуває у фокусі підвищеної уваги, над нею безупинно працює команда професіоналів.
 
 
Анастасія Городнича,

секретар ради 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook