Учимося працювати з суфлером

2 квітня 2023 року
НУБіП України
    1 квітня в медіалабораторії відбувся традиційний майстер-клас для студентів 1 курсу спеціальності "Журналістика". Його провів оператор Суспільного мовлення Євген Шевченко.

Майстер операторської справи розповів, як добирати новини і як їх читати. Левову частку часу заняття було відведено формуванню уміння працювати з суфлером.

Студенти дізналися, що цей прилад чи не перший помічник для кореспондента підчас “прямого” включення – він розташовується перед об'єктивом камери, що дає можливість журналісту, дивлячись прямо в камеру, розповідати проте, що відбувається під час заходу. Завдяки такому прийому в глядача створюється враження того, що кореспондент вміє правильно, ємко і чітко вибудувати речення, може розумно викласти хронологію подій і не має розгубленого вигляду.

Після теоретичної частини студенти самі читали новини з суфлера й аналізували свою поведінку, ділилися враженнями, сміялися і кепкували один з одного, бо такої практики ще не було ні в кого з майбутніх журналістів
Над вимовою слухачів працювали журналістка Катерина Шевцова та викладач Ніна Степаненко, які розповідали про правильну інтонацію та проаналізували помилки студентів. Катерина Шевцова каже: «Написати новину – це те саме, що скласти пазл”.
Майстер клас завершився переглядом відзнятих відеосюжетів з використанням суфлера.

Своїми враженнями ділиться першокурсниця Марія Радіонова: "Мені сподобалася сьогоднішня практика тим, що вона була більш корисною для людей, які хочуть у майбутньому стати телеведучими і тележурналістами. Сьогодні для нас, студентів, висвітлився практичний бік роботи на телебаченні”.

Каріна Танська,
студентка 1 курсу спеціальності "Журналістика"

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook