Вивчаємо особливості роботи лікаря ветеринарної медицини з екзотичними тваринами на базі Animal Park

3 квітня 2023 року

   Головною метою дисципліни «Ветеринарні   превентивні технології незаразних хвороб екзотичних і хутрових звірів» є удосконалення та поглиблення теоретичних знань і практичних навичок із розпізнавання внутрішніх хвороб екзотичних і хутрових звірів, вивчення етіології, патогенезу, симптомів, перебігу, прогнозу, організації лікувальних заходів залежно від конкретних умов утримання та годівлі екзотичних і хутрових звірів.

   Одне з занять дисципліни «Ветеринарні   превентивні технології незаразних хвороб екзотичних і хутрових звірів» для студентів 6 курсу провели на базі Animal Park. Студенти мали прекрасну можливість пізнати багато нової інформації про екзотичних тварин.
   Animal Park – контактний зоопарк на території ВДНГ, основною метою якого є навчити дітей та дорослих спілкуватися з тваринами. Тут можна не тільки, спостерігати за тваринами, а також контактувати з ними та годувати.
   У парку представлено близько 30 видів тварин, серед яких екзотичні альпаки, кенгури, мартишки, лемури, мавпи, папуги, страуси ему, павичі, фазани, кролики, морські свинки, дегу тощо.
   У 2016 році Animal Park потрапив в Книгу рекордів України як найбільший контактний зоопарк країни.
    Лікар ветеринарної медицини Animal Park Сергій Мельник познайомив студентів з  особливостями роботи лікаря ветеринарної медицини в умовах контактного зоопарку. 
 
   Лікар контактного зоопарку провів майстер-клас для студентів на тему правильного поводження з екзотичними тваринами. Також детально ознайомив студентів з особливостями умов утримання та годівлі екзотичних тварин. 
 
   Познайомив з найбільш поширеними незаразними хворобами екзотичних і хутрових звірів, що реєструють у цьому контактному зоопарку. Розповів особливості етіології, патогенезу, ознаки прояву, особливості  діагностики, лікування та профілактики захворювань в умовах зоопарку.
   Студенти отримали багато корисної інформації, здобули нові знання та отримали задоволення від спілкування з тваринами.
   Варто побувати в цьому контактному зоопарку, щоб переконатися: тваринам тут добре і комфортно та й умови, які створені для їх утримання максимально відповідають їхньому життю в природі та гарантують їм добробут.
   Висловлюємо щиру подяку лікарю ветеринарної медицинни Сергію Мельнику за надану можливість та організацію цікавої, пізнавальної та змістовної зустрічі!
 
Доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Тетяна Палюх
 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook