Аспіранти кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води відкривають нові горизонти для досліджень

2 квітня 2023 року

Робота аспірантів у лабораторії є важливим етапом їх наукової кар'єри, дозволяючи розширити горизонти знань та отримати практичний досвід виконання наукових проєктів.

Нині, дослідження аспірантів НУБіП України в галузі агроекології і екологічної безпеки доповнені можливостями Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК (УЛЯБП АПК) у відділах моніторингу ґрунтів та агроресурсів, моніторингу якості продукції АПК та моніторингу безпеки продукції АПК, які оснащені сучасним обладнанням для вимірювання вмісту важких металів, пестицидів, агрохімікатів у природних і штучних об’єктах агросфери.

Аспіранти кафедри вивчають принципи роботи газового хроматографа на прикладі визначення залишків пестицидів у ґрунтах, воді, продуктах харчування та в інших об’єктах досліджень.

Саме метою створення УЛЯБП АПК у структурі НУБіП України була і є розробка, гармонізація, адаптація і вдосконалення методів визначення показників якості та безпеки сировини й продукції АПК, їхня подальша стандартизація та впровадження у виробництво. До того ж, лабораторія уповноважена проводити випробування засобів захисту рослин, пестицидів та агрохімікатів.

Аспірантка Заленська Єлизавета вивчає можливості використання атомно-абсорбційної спектроскопії як ефективного методу вимірювання концентрації важких металів у воді та ґрунті.



Аспірантки Заленська Єлизавета та Гаць Анастасія ознайомилися з основними принципами методу рідинної хроматографії та вивчили можливості її застосування в аналізі діючих речовин у засобах захисту рослин та залишкових їх кількостей у біосировині.

Потужна наукова база Українського науково-дослідного інституту сільськогосподарської радіології НУБіП України також дозволяє аспірантам виконувати радіологічні дослідження біооб’єктів за тематикою своїх дисертацій.

 

 

Аспірант Гречанюк Максим аналізує отриманні результати візуального розподілу активності радіонуклідів у зразках донних відкладів використовуючи сканер (Image plate scanner CR 35 BIO Plus, Germany).

 За спільною думкою аспірантів успішність проведення досліджень досягається з одного боку, за рахунок використання сучасних методів дослідження та аналізів відповідно до міжнародних стандартів, з іншого ж за всебічної підтримки та сприяють виконанню наукових завдань під керівництвом висококваліфікованих науковців. Саме тому, поряд з виконанням завдань дисертаційного дослідження ми отримуємо практичні навички та досвід, які знадобляться у подальшій науковій кар’єрі.

Заленська Єлизавета,

аспірантка кафедри аналітичної та біонеорганічної хімії та якості води

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook