СТУДЕНТИ 1 КУРСУ ГРУПИ ТТ-2207 ст У МУЗЕЇ НУБІП УКРАЇНИ

2 квітня 2023 року
   31 березня ц. р. студенти 1 курсу скороченого терміну групи ТТ-2207 механіко-технологічного факультету разом з куратором Марчишиною Євгенією Іванівною відвідали музей історії НУБІП України. Директор музею, к.і.н. Поливач Марія Анатоліївна провела студентам захоплюючу та змістовну екскурсію.

   Зокрема, вона розповіла про історію університету, різні періоди його розвитку. НУБІП України бере свій початок від сільськогосподарського відділення, яке було відкрите 30 вересня 1898 р. у Київському політехнічному інституті і трансформувалось у 1918 р. у сільськогосподарський факультет.

   На базі цього факультету в 1922 р. у структурі КПІ було створено Київський сільськогосподарський інститут, який з 1923 р. став самостійним ВНЗ. 17 лютого 1926 року влада м. Києва передала інституту для нового будівництва Голосіївську агробазу за містом, де гармонійно поєднуються всі умови для такого навчального закладу. І вже з весни 1926 р. розпочинається будівництво, розширяється інститут, організовуються нові факультети. На початок 1930 року КСГІ був одним із найбільших сільськогосподарських інститутів країни, маючи на території Голосієва 4 навчальні корпуси, 3 студентські гуртожитки, 2 професорські корпуси та інші будівлі.

 

   У 1930-34 рр. на базі КСГІ сформувалися і розпочали свою діяльність Київський агрономічний інститут, Київський інститут механізації та електрифікації сільського господарства, Київський агроінженерний інститут цукрової промисловості та Агроекономічний інститут, які було згодом реорганізовано в самостійні науково-дослідні інститути та факультети. Не припинив своєї діяльності інститут і в період війни, в м. Алма-Ата інститут продовжував готувати кадри для фронту і тилу.
   У 1954 р. Київський сільськогосподарський інститут було об’єднано з Українським лісогосподарським інститутом в єдиний навчальний заклад - Українську ордена Трудового Червоного прапора сільськогосподарську академію. У 1956-1962 рр. Українська сільськогосподарська академія входила до складу Української академії сільськогосподарських наук як її навчальна частина. На базі УСГА у серпні 1992 р. створено Український державний аграрний університет, якому постановою ВР України від 29 липня 1994 р. №158 надано статус національного. З цього часу він іменується Національний аграрний університет і перебуває у функціональному управлінні Кабінету Міністрів України.

   Для розширення навчальної, дослідницької та інноваційної діяльності Національного аграрного університету з метою задоволення потреб агропромислової, природоохоронної та інших галузей економіки, а також враховуючи необхідність адаптації такої діяльності до вимог міжнародних організацій дослідницьких університетів Постановою КМУ від 30 жовтня 2008 р. № 945 Національний аграрний університет перейменовано в Національний університет біоресурсів і природокористування України (НУБіП України).

   Експозиція музею поетапно розкриває історію становлення та розвитку флагмана аграрної освіти України – НУБІП України. Музей складається з 3 відділів: перший присвячено становленню сільського господарства на території України та історії становлення майбутнього передового аграрного університету; наступний – Другій світовій війні та АТО; третій – періоду відновлення Голосіївських інститутів, утворення УСГА, підписання перших міжнародних угод, культурно-масовому життю студентів, сучасній діяльності ННІ та факультетів НУБіП України, показаний у світлинах, історичних документах і речах.

   За свою півстолітню історію музей став основним популяризатором славетної історії флагмана аграрної освіти України – НУБІП України. Сьогодні він становить вагому частину державного Музейного фонду України, який досліджує і популяризує історію науки та освіти, формує науковий світогляд молоді.

    Нам дуже сподобалась екскурсія, дякуємо директору музею Поливач Марії Анатоліївні за змістовну та цікаву розповідь, що розкрила наші уявлення про історію НУБІП України.
 
Куратор групи Євгенія Марчишина
Заст. старости групи Олександр Лисенко

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook