Випускники семи коледжів очно взяли участь у Дні відкритих дверей ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

3 квітня 2023 року

 ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України гостинно відкрив свої двері майбутнім вступникам – випускникам колежів.

Ми помірковано обрали формат очної зустрічі: попередні Дні відкритих дверей сформували певне враження у наших майбутніх вступників, але треба було їх закріпити шляхом безпосередньої комунікації у лабораторіях.

 Програма передбачала коротку інформацію від дирекції та роботодавців. На майданчику біля навчального корпусу №8 слово перед учасниками Дня відкритих дверей тримали Віктор Каплун, директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, Світлана Гошовська, керівник департаменту навчання та розвитку компанії «ДТЕК-Мережі», завідувачі випускових кафедр.

 На зустрічі були присутні учасники з 7 коледжів, біля 70 майбутніх вступників: Бережанського фахового коледжу, Київського фахового коледжу міського господарства, Мирогощанського аграрного фахового коледжу, Ніжинського фахового коледжу, Немішаївського фахового коледжу, Прилуцького технічного фахового коледжу, Таращанського технічного та економіко-правового коледжу.
Представники випускових кафедр, які презентували освітні програми інституту, зробили все можливе, що не залишити байдужим жодного відвідувача університету. Серед основних місць комунікації з представниками інститутів і факультетів – лабораторії та виставкові зони досягнень освітніх і наукових шкіл інституту. Тому завідувачі кафедр очолили процес і розповіли гостям про всі перспективи навчання та продемонстрували сучасні лабораторії.

Завідувач кафедри електропостачання ім проф. В.М. Синькова Олександр Гай разом із доцентом кафедри Андрієм Петренком надали цікаву інформацію про освітню програму «Інжиніринг електроенергетичних систем із відновлюваними джерелами енергії» спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка». Кафедра сповідує нові принципи створення лабораторних комплексів з уніфікацією обладнання та програмно-технічних засобів для викладання базових дисциплін.

 Найбільшою цікавинкою для майбутніх студентів видалась демонстрація високовольтних розрядів у лабораторії «Техніка високих напруг», яку провів доцент Олександр Гай.

 

Завідувач кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Олександр Окушко та гарант освітньої програми «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» доцент Олександр Синявський розповіли про сучасні лабораторних стендів вирізняється найсучасніше обладнання для випробування ізоляції рідких і твердих діелектриків, індивідуальних захисних засобів, перевірки працездатності і контролю ампер-секундних характеристик автоматичних вимикачів змінного струму, вимірювання електромагнітних характеристик силових трансформаторів, високовольтного пропалювання дефектної ізоляції кабелів, виявлення і визначення місця пошкодження кабелів методом локаційного рефлектометричного осцилографування і ін.

 У свою чергу завідувач кафедри теплоенергетики Євгеній Антипов, професор Валерій Горобець та доцент Анатолій Міщенко ознайомили майбутніх вступників зі змістом та компетенціями, які покладені в основу освітньої програми «Теплоенергетика» однойменної спеціальності. Матеріально-технічна база свідчить про глибоку співпрацю кафедри роботодавцями.

 Завідувач кафедри автоматизації та робототехнічних систем Віталій Лисенко разом із викладачами Тарасом Лендєлом, Анатолієм Руденським, Олексієм Опришком продемонстрували можливості для майбутніх вступників для опанування комп’ютерно-інтегрованими технологіями, робототехнічними комплексами, мікропроцесорною технікою у розрізі освітніх програм «Автоматизація та ком’ютерно-інтегровані технології» та «Біомедична інженерія». Гості могли побачити програмованих роботів та сучасне обладнання для проєктування складних автоматизованих систем тощо.

 Як завжди, відбулось анкетування учасників для їх долучення до бази даних інституту «ВСТУП-2023».

 Дирекція інституту вдячна нашим колегам з коледжів, які організували приїзди своїх майбутніх випускників та самі взяли участь у Дін відкритих дверей, а саме: Ользі Сафіній – голові циклової комісії автоматизації технологічних процесів та моніторингу навколишнього середовища, старший викладач Київського фахового коледжу міського господарства; Ользі Якимович, голові циклової комісії фізико-математичних дисциплін та інформаційних технологій Бережанського фахового коледжу, Тетяні Шейн, заступнику директора з навчально-виховної роботи і викладачу відділення автоматизації Роману Залозному Ніжинського фахового коледжу; Антоніні Щербі, Миколі Бернадському, Петру Ковтуну - викладачам Немішаївського фахового коледжу.

Переконані, що багато з тих, хто сьогодні завітав до нашого інституту влітку оберуть фах електроенергетика, автоматника, теплоенергетика та біомедичного інженера.

«До зустрічі на Дні посвяти у студенти НУБіП України у 2023 році» - сказали ми одне одному на завершення дня відкритих дверей!

  

Лілія Мартинюк,
заступник директора, координатор з організації дозвілля студентів
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook