Проведено відкриту лекцію з дисципліни «Управління проєктами»

4 квітня 2023 року

Для підвищення якості освітнього процесу, системного моніторингу за проведенням лекційних занять для студентів університету та на виконання наказу ректора від 24.01.2023 р. №41 директором ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктором Каплуном спільно із завідувачами кафедр був сформований графік проведення відкритих лекційних занять інституту науково-педагогічними працівниками НУБіП України у весняному семестрі 2022/2023 навчального року.
3 квітня 2023 року, у дистанційному форматі, анонсовану лекцію провела доцент кафедри електропостачання ім. проф. В. М. Синькова Світлана Макаревич з дисципліни «Управління проєктами» для студентів ОС «Бакалавр», спеціальності 141 – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» 4 курсу та другого року скороченого терміну навчання.

На лекції були розглянуті питання процесів управління вартості проєктів, оцінки ефективності проєктів, економічної ефективності проєкту (на прикладі розрахунку мережевої фотоелектричної станцій). Особливу увагу присвячено аспектам схем розрахунку оцінок техніко-економічних показників проєктів з відновлювальними джерелами енергії за принципом середньозваженої (нормованої) ціни.
Студент четвертого курсу, групи ЕЕЕ-19002б, Костянтин Турчик презентував впроваджений проєкт мережевої сонячної станції на 30 кВт для власного домогосподарства. У короткій промові доповідач обґрунтував всі етапи проєктування від початку будівництва до реалізації, а також продемонстрував фінансову модель, яка підтверджує отримання прибутку інвестору впродовж тривалого терміну діяльності.

Учасники брали активну участь у обговоренні основних розділів теми лекції. Питання заняття були повністю розглянуті та реалізовані з наведенням відповідних прикладів для більшого розуміння та засвоєння матеріалу.
Відкрите лекційне заняття відвідали колеги з кафедр – к.т.н., доц. Семен Волошин, к.т.н., доц. Олена Шеліманова, асис. Вікторія Ликтей, заступник директора із забезпечення якості освітнього процесу, к.т.н., доц. Віталій Савченко.
Результати електронного анкетування викладачів та студентів засвідчили про високий науковий та навчально-методичний рівень проведеного заняття, його актуальність, інноваційність, спрямованість на набуття загальних та спеціальних компетентностей здобувачами вищої освіти, фаховість, відповідність сучасним вимогам щодо організації навчального процесу.

Вікторія Ликтей,
секретар кафедри електропостачання ім. проф. В.М. Синькова.

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook