Засідання ради роботодавців

30 березня 2023 року
Читальна зала, корпус 11
28 березня 2023 року відбулося засідання рад роботодавців двох інженерних факультетів: механіко-технологічного факультету і факультету конструювання та дизайну, головною метою якого стало обговорення освітніх програм підготовки фахівців інженерної і транспортної галузей АПК першого та другого рівнів вищої освіти. Зустріч проходила у змішаному форматі за участю гарантів освітніх програм та завідувачів кафедр.

У складі ради роботодавців механіко-технологічного факультету були представники більше двадцяти компаній-партнерів серед яких: Асад Лапш (генеральний директор ТОВ «КУН-Україна»), Віктор Шевчук (маркетолог ТОВ «КУН-Україна»), Станіслав Сторожук (бізнес директор New Holland Agriculture), Олександр Суханов (керівник відділу маркетингу New Holland Agriculture), Олексій Дядинюк (регіональний представник ДП «Амазоне-Україна»), Володимир Тригубець (комерційний директор «HARDI» в Україні), Ігор Лобатенко (директор з продажів ТОВ «Väderstad»), Володимир Іщук (генеральний директор ТОВ «Хавестер»),
Валерій Адамчук (директор інституту механіки та автоматики агропромислового виробництва НААН), Роман Осадчий (генеральний директор ТОВ «Agsolco Україна»), Юрій Тарадуда (директор ТОВ «Спектр-Агро»), Артем Калашник (генеральний директор Lemken-Україна), Максим Романовський (керівник відділу точного землеробства ТОВ «Тайтен Машинері Україна»), Олексій Грубрін (керівник служби сервісу ТОВ «Тайтен Машинері Україна»), Володимир Кульгавий (генеральний виконавчий директор «Українська асоціація аграрних інженерів») та інші.
У своєму вітальному слові декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко висловив подяку представникам ради роботодавців за дієву підтримку у питаннях покращення матеріально-технічної бази факультету та удосконаленні змісту навчальних дисциплін згідно вимог сучасного агровиробництва.

Значну увагу декан МТФ приділив методиці викладання фахових дисциплін, підкресливши важливу роль організації та проведення спільних з роботодавцями заходів (семінарів, тренінгів, воркшопів, тематичних конкурсів), які для молоді є серйозними мотивуючими до навчання факторами, а також дають можливість студентам отримувати найактуальнішу інформацію про сучасну сільськогосподарську техніку та технології.
Голова ради роботодавців механіко-технологічного факультету, генеральний директор ТОВ «КУН-Україна» Асад Лапш, висловив готовність і надалі підтримувати тісну співпрацю з механіко-технологічним факультетом та посприяти в організації на базі компанії польових практик для студентів.
Представники компанії «Тайтен Машинері Україна» Максим Романовський та Олексій Грубрін акцентували увагу на необхідності розширення складової технологій точного землеробства у навчальних дисциплінах освітніх програм «Агроінженерія» першого і другого рівнів вищої освіти та висловили готовність до спільних зусиль щодо формування навиків студентів магістратури у використанні навігаційного обладнання та програмного забезпечення сучасної сільськогосподарської техніки.

Регіональний представник ДП «Амазоне-Україна» Олексій Дядинюк, позитивно оцінив зміст освітніх програм та підкреслив їх спрямованість на підготовку фахівців широкого профілю, здатних розібратися з обладнанням і технікою будь-якого виробника. До слова, для підвищення рівня компетентності майбутніх фахівців, компанія «Амазоне-Україна» у 2021 році відкрила на базі кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка навчальну лабораторію «Точного землеробства» та проводить у ній лекційні заняття зі студентами.

Генеральний директор ТОВ «Хавестер» Володимир Іщук, запропонував розширити зміст дисциплін освітньо-наукової програми «Агроінженерія», які стосуються мобільної енергетики, альтернативних джерел енергії та біоетанолу. На думку Володимира Іщука, студентів третього курсу необхідно розподіляти на групи за здібностями: «математики», «геймери», «аналітики». Такий поділ дозволить сконцентрувати зусилля «груп за інтересами» на конкретній проблематиці, підвищити їх рівень мотивації та сформувати кластер майбутніх управлінців ринку інвестицій, програмістів і користувачів програмного забезпечення для систем автоматизації сільськогосподарської техніки.

Директор ІМА АПВ НААН Валерій Адамчук наголосив на відповідності підготовлених освітніх програм стандартам вищої освіти і їх належному рівню фахової спрямованості,

а також зазначив, що у представлених освітніх програмах спостерігається логічна побудова компонентів, що, у свою чергу, сприятиме покращенню адаптації молоді до умов майбутнього виробництва.

   За результатами обговорення, засіданням ради прийнято рішення врахувати запропоновані роботодавцями рекомендації щодо наповнення оновлених освітніх програм 2023/2024 навчального року,

постійно поглиблювати партнерські освітньо-бізнесові відносини та спільними зусиллями забезпечувати високий рівень підготовки фахівців інженерної та транспортної галузі.

 
 
 

 

Ігор Сівак, заступник декана механіко-технологічного факультету з навчальної і виховної роботи

 

Юрій Гуменюк, завідувач кафедри с.г. машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook