«У пошуках священного Граалю!» – на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології пройшов квест першокурсника!

4 квітня 2023 року

  Похмурий, сірий день 4 квітня 2023 року на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології розпочався із веселих посмішок і яскравого свята в рамках квесту першокурсника «У пошуках священного Граалю!». До організації свята на чолі з деканом Юлією Коломієць долучилися науково-педагогічні працівники факультету, Голова Ради молодих вчених Наталія Нестерова, заступник голови Ольга Статкевич та Сенат студентської організації та голова Вероніка Вєрємєєва. Для визначення найсильніших першокурсників 2022-2023 рр., протягом тижня, у формі електронної реєстрації, сформувалися команди-учасники, що представляли 3 спеціальності факультету: «Захист і карантин рослин», «Біотехнології та біоінженерія», «Екологія».


  Квест розпочався у холі 4 навчального корпусу, де декан факультету Юлія Коломієць радо зустріла та привітала всіх присутніх з початком яскравої події. «Нехай переможе найсильніша, найрозумніша та найшвидша команда!»побажала учасникам Юлія Василівна.
  Як тільки почався відлік часу, команди рушили до виконання завдань. У першому завданні команди повинні були зіставити викладача із дисципліною, яку він викладає. Оскільки першокурсники мали практично 100% відвідування занять, то з цією вправою вони впоралися неймовірно швидко одразу отримавши конверт із наступним завданням та першим шматочком карти. Саме із таких 5 шматочків команди складали карту, що показала де шукати священний Грааль, аби стати переможцем. У наступних завданнях першокурсникам потрібно було пригадати термінологію із профільних предметів, поєднати поняття між собою й за текстовим описом здогадатися про яку масштабну екологічну катастрофу йдеться. Хоча, це каверзне питання трохи спантеличило студентів, вони все ж зібралися та здогадалися, що це аварія на Чорнобильській АЕС. До речі, правильну відповідь команда надсилала на номер телефонного бота, який у разі правильної відповіді відправляв ключик до наступного завдання.

 

  Неймовірні емоції захопили студентів, коли вони за допомогою дозиметра шукали конверт із радіоактивним елементом, а звук приладу означав, що завдання виконано. Просте завдання виявилося із кількома «родзинками», які студенти зрозуміли не одразу витративши значний шматок час на їх розгадку. Проте, немає завдань, які не під силу нашим першокурсникам! Коли в завданні вказали, що останній шматок карти чекає їх у місці, де можна підживити не лише мозок, а й тіло, учасники одразу вирушили в буфет корпусу.

 
  Команди зібрали всі 5 шматочків у загальну карту та зрозуміли, що Граалі очікують їх на Алеї Слави біля відповідних пам’ятників видатним вченим. Ось тут справдилося побажання декана «переможе не тільки найрозумніший, а й найшвидший!», адже студенти бігли із колосальною швидкістю та запалом. Проте, перемогу здобула спеціальність «Екологія», другими стали «Захист і карантин рослин», а останніми прибула спеціальність «Біотехнології та біоінженерії», які відстали від конкурентів усього на 3 секунди. Фінальним та найприємнішим акордом стала церемонія вручення грамот і солодких подарунків командам.

 

  Вітаємо всіх учасників квесту, адже для факультету кожен із першокурсників переможец! Цього року студенти-екологи виявилися спритнішими та трішки розумнішими, а в наступному нові обличчя знову боротимуться за звання найсильнішої спеціальності факультету захисту рослин, біотехнологій та екології відшукуючи священний Грааль! Пишаємося нашими першокурсники, ви – найкращі!

Наталія Нестерова,
секретар кафедри фізіології, біохімії рослин та біоенергетики, доцент

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook