Ігор Атаманчук: від працьовитого студента ННІ ЛіСПГ – до успішного підприємця

6 квітня 2023 року

Очне навчання для студентів спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» дало змогу провести ряд цікавих та різнопланових зустрічей із випускниками та успішними підприємцями у «Зеленій індустрії».
Так, у березні, випускники ОС «Бакалавр» мали змогу отримати невід’ємний досвід, поради та мотиваційні настанови від випускника ННІ ЛіСПГ Ігоря Атаманчука, який нині працює виконавчим директором у «Land Dream».

Свою промову спікер розпочав із спогадів студентського минулого та розповів слухачам про перші кошти, зароблені ним вже на першому курсі, працюючи садівником на вихідних. Неоціненний та різноплановий досвід здобував наш випускник і в зимовий період, працюючи кур’єром, розвожчиком піци та виготовляючи шкіряні вироби. Це далеко не весь перелік навичок, які опанував Ігор під час навчання в університеті. Але саме працьовитість, небайдужість та наполегливість допомогли пану Ігорю в подальшій професійній діяльності.

У дружній атмосфері підприємець поділився з нашими студентами цікавими пригодами та історіями зі студентського життя, пригадавши друзів по гуртожитку та однокурсників, які зараз є успішними людьми. Також зазначив, що ННІ ЛіСПГ є місцем зустрічі прекрасних людей, які стають надійними друзями, кумами та порадниками впродовж життя. Порадив студентам сповна використовувати усі можливості студентського життя та не втрачати шансу зустріти найкращих людей у своєму житті!

Ще навчаючись на спеціальності 206 «Садово-паркове господарство», завдяки цікавим та змістовним лекційним і практичним заняттям, зрозумів правильність вибору фаху, тому і вирішив присвятити майбутнє улюбленій справі, яка сьогодні має назву - студія ландшафтного дизайну «Land Dream». Нині «Land Dream» успішне підприємство, де наш випускник, разом із командою, виконують щодня різноманітні завдання у ландшафтному дизайні, а саме: висаджують рослини, вистилають газон, прокладають системи поливу та ландшафтне освітлення, проводять геопластику рельєфу, формують цікаві садово-паркові композиції тощо.


 

Відвертість та щирість доповідача викликала хвилю позитивних емоцій та ряд цікавих запитань не лише від студентів, а й викладачів, на які наш гість із задоволення відповів. І так, звісно, студентів цікавили питання щодо потрібності вивчення усіх дисциплін та їх практичне застосування на виробництві. «Якщо б у мене була можливість повернутися у студентське минуле, я з радістю «черпав би лопатою» усі безкоштовні знання від найкращих викладачів, але, на жаль, я це зрозумів згодом, коли за всі, як мені студенту здавалося «не потрібні знання та дисципліни» доводилося платити на приватних курсах» - зазначив Ігор Атаманчук.
Незважаючи на велику зайнятість та розпланований робочий день, підприємець з радістю поділився ще й практичним досвідом у проектуванні та монтажу автоматичної системи поливу. Пан Ігор з гордістю відзначив, що його рідна кафедра Ландшафтної архітектури та фітодизайну йде в крок з часом, співпрацює зі провідними виробниками інженерного обладнання СПО та надає практичні знання студентам усіма необхідними методами та засобами унаочнення.
Здобувачі мали змогу послухати основні «лайфхаки» та «факапи» в проектуванні автоматичної системи поливу і за настановами практика, спробувати монтувати різні варіанти підключення спринклерів, з’єднання труб різного діаметру, встановлення електромагнітних клапанів та налаштування контролеру.


Під час таких зустрічей, як підприємці та і студенти отримують незабутні емоції та досвід. Пан Ігор мав нагоду побувати в стінах Alma mater, яка стає з кожним роком красивішою, насолодитися весняною красою ботанічного саду та новоствореним Лісівничо-просвітницьким центром, які є візитівками НУБіПу.

Для студентів такі зустрічі допомагають йти вперед, не зупинятися та не боятися викликів у професійній діяльності!
Висловлюємо щиру подяку Ігорю Атаманчуку, за цю цікаву та відверту зустріч, приємні емоції та спогади, корисний досвід та практичні рекомендації.


Галина Домашовець,
заступник директора ННІ лісового і садово-паркового господарства,
доцент кафедри таксації лісу та лісового менеджменту
Олеся Піхало,
доцен кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну
 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook