Кафедра комп'ютерних систем, мереж та кібербезпеки відкрила свої двері абітурієнтам Києва та Київщини!

6 квітня 2023 року
      На офіціному сайті університету зазначено, щоб поповнювати свій студентський контингент креативною і небайдужою молоддю, сьогодні навіть виші-лідери української вищої освіти постійно займаються активною профорієнтаційною роботою, особливу роль в якій відіграють Дні відкритих дверей. Це – своєрідний пік ряду попередніх зустрічей викладачів університету з шкільною молоддю за місцем навчання, коли потенційний абітурієнт може не лише почути, а й побачити, відчути «на дотик» професію – і образно, і в повному сенсі цього слова, з якою можна буде пов’язати своє життя і кар’єру.

     Так сьогодні на факультеті інформаційних технологій відзначали  День відкритих дверей для школярів Києва і столичної області та інших регіонів, який 6 квітня зібрав у стінах факультету НУБіП України понад 200 школярів та гімназистів із 12 навчальних закладів.
 
 
     Кафедра комп'ютерних систем, мереж та кібербезпеки також долучилась до свята на факультеті та відкрила двері своїх аудиторій та лабораторій гостинно зустрічая абітурієнтів. Після вітальних слів декана та завідувачів кафедр - гостям запропонували екскурсії навчальними аудиторіями. Майбутні студенти поділились на групи за інтересами і залучились до конкурсів і майстер-класів, які організували викладачі та студенти кафедри.
 
     У 211 аудиторії - "Навчальна лабораторія інтернет-речей" майстер клас проводили доцент кафедри Віктор СМОЛІЙ та студент 2 курсу спеціальності "Комп'ютерна інженерія" - Володимир ЯКОВЕНКО. Вони представили гостям прості і складні моделі використання мікроконтролерів при створенні комп'ютерних систем розумного будинку або розумного-міста. Абітурієнти прийняли участь у конкурсі на створення власної компютерно-інженерної розробки на базі мікрокотролера Ардуіно.
 
 
    В аудиторії 223 - "Мережева академія CISCO" група абітурієнтів, які зацікавились адмініструванням компютерних мереж прослухали майстер-клас від завідувача кафедри Дмитра КАСАТКІНА про сучасні мережі. Охочі прийняли участь у конкурсі по створенню патч-кордів власними руками.
 
 
 
 
   В аудиторії 224 - "Навчальний кіберполігон" - студентами 3 курсу спеціальності "Кібербезпека" Володимир ОКУЛІЧ, Ярослав БОНДАР, Денис НЄВРОВ, Максим РЕШЕТНИК (під керівництвом доцента Андрія САГУНА) було проведено майстер-клас з питань захисту інформації, кодування та декодування, криптології, технічних засобів кібербезпеки тощо. На завершення абітурієнтам запропонували конкурс - спробувати власними силами закодувати текст, а також декодувати предствлений зашифрований код.
 
 
 
 
 
     Спілкування з гостями відбувалось у невимушеній дружній атмосфері. Всі переможці конкурсів отримали цінні призи - ігрові клавіатури, мишки, окуляри віртуальної реальності, компютерні килимки та багато інших призів. Заохочувальні призи отримали всі учасники конкурсів. Сподіваємось. що найрозумніші і найталоновитіші гості які завітали до нашого факультету стануть цього року студентами нашого університету!
 
Чекаємо на Вас у приймальній комісії!
 
Валерій ЛАХНО
професор кафедри

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook