«Ми – майбутні енергетики, автоматники та біоінженери», сказали випускники шкіл після відвідин ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України

7 квітня 2023 року

 Вчорашні випускники, попри війну, готуються опановувати професії, про які мріяли з дитинства або ж обрали лише зараз, після відвідування університету.
Тільки живе спілкування дає можливість зрозуміти специфіку фаху, а відвідання лабораторій – переконатись у високотехнологічному матеріально-технічному забезпеченні освітнього процесу.

 Перед кожним старшокласником рано чи пізно постає питання «Ким стати?» І часто під час вибору майбутньої професії молодь керується поширеними стереотипами про те, що всім варто бути айтішниками, юристами, філологами чи лікарями.
Однак є, наприклад, енергетика, яку називають однією з найперспективніших галузей серед усіх.
Багато майбутніх вступників кажуть, що фах інженера-енергетика та інженера-автоматника обирають свідомо, оскільки мріють відбудовувати країну. А економіка країни починається з енергетичної галузі.

 Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження цього разу відвідали майже 130 випускників ліцеїв та загальноосвітніх шкіл здебільшого регіонів Київщини та міста Києва.

Ми гостинно відкрили двері перед випускниками:

  • ліцею №1 та ліцею №2 Гостомельської селищної ради разом з учителями Тетяною Бєлкіною та Ніною Яцентюк;
  • гімназії № 59 ім. О.М. Бойченка м. Києва на чолі із заступником директора з виховної роботи Олександром Гнатюком та класнии керівником Людмилою Манченко;
  • Ржищівського ліцею "Лідер" з учителем математики Вікторією Самар та вчителем трудового та образотворчого мистецтва Надією Войтенко;
  • НВК № 176 імені Мігеля де Сервантеса м. Києва,
  • Миргородського ліцею ім. Івана Зубковського;
  • ліцею «Наукова зміна» м. Києва;
  • спеціалізованої школи №200 імені Василя Стуса, шкіл № 36 імені С.П. Корольова, №130 імені Данте Аліґ'єрі та № 108 м. Києва і ін.

Наші сьогоднішні студенти, які під час відвідування майбутніми абітурієнтами лабораторій ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження були на очних заняттях, у дружній дискусії намагались розвінчати міфи про професію енергетика та розповіли майбутнім вступникам, як краще здобути профільну освіту, знання яких предметів стане у пригоді та які навички допоможуть пристойно заробляти, обравши цю сферу.

Завідувачі кафедр електропостачання ім проф. В.М. Синькова Олександр Гай та електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Олександр Окушко разом із доцентами Андрієм Петренком і Олександром Синявським представляли освітні програми «Інжиніринг електроенергетичних систем із відновлюваними джерелами енергії» та «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».
В свою чергу професор Валерій Кривоносов показав лабораторію релейного захисту та автоматики, яка обладнана сучасними інтелектуальними мікропроцесорними пристроями захисту із спеціалізованим програмним забезпеченням компанії Siemens.

Майбутнім енергетикам дуже сподобались технології віртуальної реальності, які використовуються у навчальному процесі кафедри електропостачання. Доцент Андрій Петренко допомагав учням відчути ефект повного занурення в робочий процес на різних енергетичних об’єктах.

Доцент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій Вячеслав Васюк наглядно розповів про специфіку роботи синхронних та асинхронних двигунів в лабораторії електричних машин та продемонстрував новітні лабораторні стенди з діагностування енергообладнання.

Доценти кафедри теплоенегетики Олена Шеліманова та Євген Антипов цікаво агітували молодих людей до навчання на освітній програмі «Теплоенергетика», продемонструвавши у спеціалізованій лабораторії особливості проектування і експлуатації теплоенергетичного обладнання.

 

«Іду на автоматику, бо зараз такий час, коли здійснюються широкомасштабні атаки і хочеться навчитись захищати нашу країну від цих атак», - сказав майбутній вступник.
Своїх потенційних майбутніх студентів завідувачі випускових кафедр та викладачі інституту ознайомили із сучасною лабораторною базою, новітніми стендами та розповіли про спеціальності, за якими готують своїх майбутніх фахівців у сфері енергетики, автоматики, теплоенергетики та біомедичної інженерії.
Так викладачі кафедри автоматизації та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка Ігор Болбот, Володимир Грищенко, Микола Кіктєв на чолі з завідувачем кафедри Віталієм Лисенком продемонстрували присутнім лабораторну базу кафедри: робототехнічні системи, комп’ютерно-інтегровані технології, електронні пристрої у системах автоматизації тощо.

 І на завершення такої насиченої програми наші гості відвідали кафедру військової підготовки НУБіП України, де полковник Олександр Турлюн розповів про умови, у яких можна паралельно з опануванням основного фаху, одержати якісну військову підготовку. Майбутні вступники мали змогу побувати у навчальних класах кафедри військової підготовки, побачити реальні бойові машини БМП, танки та БТРи, відчути себе танкістами та піхотинцями, ознайомитись із різними видами стрілецької зброї та навіть «прицілитись» протитанковою керованою ракетою NLAW.

Ми переконані, що такі мотивовані наші вступники як Євген Петрук (спеціалізована школа №200 імені Василя Стуса), Катерина Кіріченко, Маргарита Янко (НВК № 176 імені Мігеля де Сервантеса м. Києва), Максим Білобров (Миргородський ліцей ім. Івана Зубковського), Назар Габро (школа № 36 імені С.П. Корольова м. Києва), Ігор Григораш (школа №37 м. Києва), Валентин Більдог (школа № 108 м. Києва), Олег Лобановський (спеціалізована школа №130 імені Данте Аліґ'єрі м Києва) прийдуть да нас навчання, щоб стати успішними електроенергетиками, теплоенергетиками, автоматниками та біоінженерами.

 Лілія Мартинюк,
заступник директора, координатор з організації дозвілля студентів
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook